Πόλεμος στην Ουκρανία: Η χώρα δεν έχει πλέον αεράμυνα – Πλήρης η αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία «εξάλειψε» την αεράμυνα της Ουκρανίας και προσπαθεί να συγκεντρώσει ισχυρές δυνάμεις γύρω από το Κίεβο.

Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ανώτερο στέλεχος των δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι δηλώσεις του έγιναν καθώς οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις επιδίωκαν να προωθηθούν βαθύτερα στη γειτονική χώρα μετά την έναρξη της εισβολής με μπαράζ αεροπορικών επιδρομών σε βασικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν επαρκή αεράμυνα για να αντιμετωπίσουν αυτό το είδος αεροπορικής εκστρατείας. Αυτές οι αεράμυνες έχουν πλέον ουσιαστικά εξαλειφθεί. Δεν έχουν πλέον πολεμική αεροπορία για να πετάξουν και να προστατευτούν», δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Δείτε επίσης:  Ευρυτανία: Ο άγνωστος ορεινός οικισμός μέσα στα έλατα

«Ουσιαστικά, οι Ρώσοι έχουν πλέον πλήρη αεροπορική υπεροχή έναντι της Ουκρανίας» υπογράμμισε.

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προβάλλουν σθεναρή αντίσταση ενόψει πολύπλευρης επίθεσης από τον ρωσικό στρατό ειδικά γύρω από την πόλη του Χάρκοβο και κατά μήκος του ανατολικού μετώπου.

Κατέλαβαν αεροδρόμια

Αλλά οι δυνάμεις του Κρεμλίνου κατάφεραν να καταλάβουν βασικά αεροδρόμια γύρω από το Κίεβο και θα μπορούσαν να διοχετεύσουν στρατεύματα μέσα από αυτά τα ερείσματα, τα οποία τελικά θα συνδεθούν με στρατεύματα που κατευθύνονταν νότια από τη Λευκορωσία.

«Πολλά θα εξαρτηθούν από την αντίσταση που μπορούν να προβάλουν οι Ουκρανοί, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι Ρώσοι θα επιδιώξουν τις επόμενες ώρες να ασκήσουν συντριπτική πίεση στην πρωτεύουσα», είπε ο αξιωματούχος.

Δείτε επίσης:  Οδηγός Ι.Χ έριξε μπουνιές σε ποδηλάτες επειδή τον καθυστερούσαν

Ανέφερε, επίσης, ότι οι πληροφορίες υποδηλώνουν πως η Ρωσία θα κοιτάξει να απομακρύνει την κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι είτε μέσω καρατόμησης είτε μέσω άλλης πίεσης.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι το Κρεμλίνο σκοπεύει να πραγματοποιήσει εκστρατεία «εκκαθάρισης» εναντίον πολιτικών αντιπάλων που έχουν μείνει στην πόλη.

«Θα πρέπει να ανησυχούμε πολύ για το ενδεχόμενο πολύ μεγάλης βίας σε αυτήν την πόλη καθώς οι Ρώσοι παίρνουν τον έλεγχο» σημείωσε.

Με πληροφορίες από Reuters, ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

LIVE Blog: Δραματικές ώρες στην Ουκρανία – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Source

Μοιράσου το...