Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έως και 4.000 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες», λέει το αμερικανικό Πεντάγωνο

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου εκτιμά ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, από την έναρξη της εισβολής της Μόσχας και μέχρι σήμερα, Τρίτη (8/3), κυμαίνονται «από 2.000 έως 4.000».

Συγκεκριμένα, ο αντιστράτηγος Σκοτ Μπέριερ, επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, τόνισε ότι αυτή η κατά προσέγγιση εκτίμηση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιφυλακτικότητα γιατί συντάχθηκε από διάφορες πηγές.

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς είπε από την πλευρά του ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα μιας βαθιάς προσωπικής πεποίθησης του Βλαντίμιρ Πούτιν, που συσσώρευε «κατά τη διάρκεια πολλών ετών ένα εκρηκτικό μείγμα παραπόνων και φιλοδοξίας».

Δείτε επίσης:  Χρυσός ο Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό της Βασιλείας

Έκρινε «πιθανό» ο Ρώσος πρόεδρος να «διπλασιάσει τις προσπάθειες και προσπαθήσει να συντρίψει τον ουκρανικό στρατό χωρίς να νοιάζεται για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων».

Ωστόσο ο διευθυντής της CIA δήλωσε επίσης «απόλυτα πεπεισμένος» ότι οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να αντιστέκονται με «αποτελεσματικότητα και σθένος».

Οι παραπάνω δηλώσεις έλαβαν χώρα κατά την ακρόαση των δύο αξιωματούχων από το αμερικανικό Κογκρέσο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως ένας από τους – όχι συχνούς – απολογισμούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έκανε λόγο για 498 νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς, στις 2 Μαρτίου.

Πηγή

Μοιράσου το...