Προσωπικός γιατρός: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν κινητό τηλέφωνο

Για να γίνει η εγγραφή στον προσωπικό γιατρό χρειάζεται κινητό τηλέφωνο, ωστόσο εδώ αντιμετωπίζουν πρόβλημα όσοι δεν έχουν.

Για όλους σε όλη την Ελλάδα έχει ανοίξει η πλατφόρμα εγγραφής στον προσωπικό γιατρό.

Αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για την εγγραφή απαιτείται κινητό τηλέφωνο, κάτι όμως που δεν έχουν όλοι (και αυτό αφορά συνήθως ηλικιωμένους και μικρά παιδιά).

Ωστόσο, το συγκεκριμένο «πρόβλημα» θα διορθωθεί μέσα στις επόμενες μέρες και δεν θα χρειάζεται κινητό τηλέφωνο για να γραφτεί κάποιος στον προσωπικό γιατρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες εντός της εβδομάδας, θα μπορούν να εγγραφούν στον προσωπικό τους γιατρό και μέσω φαρμακείων, και εννοείται ότι δεν θα χρειαστεί το κινητό τους τηλέφωνο.

Δείτε επίσης:  Παγετός: Μετά τις 06:00 την Πέμπτη τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ

Πότε ξεκινάει το πέναλτι στα φαρμακεία

Ο Ανάργυρος Μαριόλης, Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, μίλησε για το πρόγραμμα «Προσωπικός Γιατρός».

Όπως εξήγησε, «υπάρχει δυνητικό όφελος για τον ασθενή, για τον πολίτη, για το κοινωνικό σύνολο, για το σύστημα υγείας και για την κοινωνία. Ξέρουμε τόσα χρόνια τι σημαίνει που δεν εφαρμόστηκε η πρωτοβάθμια υγεία στην χώρα μας».

«Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ο ατομικός ιατρικός φάκελος, θα υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση και φροντίδα, από έναν καθοδηγητή και σύμβουλο του πολίτη στο σύστημα υγείας, για να παρέχει την απαραίτητη φροντίδα στον ασθενή και προληπτικά και σε ότι αφορά την καθοδήγηση του ασθενούς για άλλες ειδικότητες ιατρών», εξήγησε ο Ανάρτηρος Μαριόλης.

Δείτε επίσης:  Αϊτή: Σκοτώθηκαν 4 «μισθοφόροι», 2 συλλήψεις για τη δολοφονία του προέδρου – Βίντεο-ντοκουμέντο

Ανέφερε πως «υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ήδη εγγραφεί» και επεσήμανε ότι «το πιο σημαντικό, είναι η τήρηση ατομικού φακέλου υγείας για κάθε πολίτη. Θα υπάρχει μια σταθερή διασύνδεση του ασθενή με το σύστημα υγείας».

«Περιμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών και στην Αττική που άνοιξε η πλατφόρμα τώρα, καθώς μεσολάβησε ο Αύγουστος που ήταν μήνας διακοπών», είπε ο κ. Μαριόλης, επισημαίνοντας πως «ουσιαστικά η πλήρης εφαρμογή του συστήματος θα είναι από την Πρωτοχρονιά».

«Όποιος δεν έχει εγγραφεί έως την 1η Οκτωβρίου θα έχει αύξηση 10% στο κόστος για τα φάρμακα και τις εξετάσεις του, θα ζητήσουμε όμως να παραταθεί το αντικίνητρο αυτό, που στόχο έχει να εγγραφούν οι πολίτες στο νέο σύστημα», ανέφερε ο κ. Μαριόλης.

Δείτε επίσης:  Γεωργιάδης για ρεύμα: Αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση η Ελλάδα θα πράξει μόνη της

Source

Μοιράσου το...