Προσβάσιμα σημεία για αναπηρικά αμαξίδια θα προβάλλει το Google Maps

Η Google ανακοινώνει μια νέα υπηρεσία σχετικά με σημεία προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια καθώς και ενημέρωση για ύπαρξη ράμπας.

Μια νέα εφαρμογή στην δημοφιλή υπηρεσία Google Maps ανακοίνωσε η Google. Μέσω των χαρτών, ο γίγαντας των διαδικτυακών υπηρεσιών παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σε άτομα που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια. 

Η νέα υπηρεσία του Google Maps λειτουργεί τόσο σε συσκευές με λειτουργικό Android όσο και σε συσκευές με iOS. Ονομάζεται «Accessible Places» (Προσβάσιμα Σημεία), και παρέχει πληροφορίες σχετικά με σημεία προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια καθώς και ενημέρωση για ύπαρξη ράμπας. Με την ενεργοποίησή της υπηρεσίας, οι χρήστες του Google Maps μπορούν να αναζητήσουν περιοχές όπως εστιατόρια, εμπορικά κέντρα ή ξενοδοχεία και, σε περίπτωση που προσφέρουν πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο, θα δουν ένα σχετικό εικονίδιο στη καρτέλα της επιχείρησης, καθώς και επιπλέον πληροφορίες όπως η διάθεση θέσεων πάρκινγκ, τουαλετών κλπ. για άτομα με αναπηρίες.

Δείτε επίσης:  Η αντίδραση της Google μετά το πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ από τη Γαλλία

Για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης για μέρη με δυνατότητα πρόσβασης, θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας. Σε τηλέφωνο ή ταμπλέτα, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google. Πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ ή το αρχικό γράμμα του ονόματός σας στη συνέχεια πηγαίνετε στην επιλογή «Ρυθμίσεις» και με στην επιλογή «Ρυθμίσεις προσβασιμότητας». Ενεργοποιήστε την επιλογή Προσβάσιμα μέρη. Τα μέρη με δυνατότητα πρόσβασης για αναπηρικό αμαξίδιο εμφανίζουν ένα εικονίδιο αναπηρικού αμαξιδίου  στα αποτελέσματα.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Μοιράσου το...