Πλατινί για FIFA: «Τελείωσε, νίκησαν»

Ο Μισέλ Πλατινί, κατηγόρησε ευθέως την FIFA, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική τηλεόραση στις 20 Ιουνίου και μεταδόθηκε αυτήν την Κυριακή (26/6), στο περιθώριο της δίκης του, που διεξάγεται στην ελβετική πόλη, Μπελιντσόνα

Υπενθυμίζεται, ότι η τελική απόφαση, θα εκδοθεί στις 8 Ιουλίου από το Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο της Μπελιντσόνα, για την περίπτωση της «υποτιθέμενης άδικης πληρωμής δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων» (σ.σ. τα ελβετικά δικαστήρια απαιτούσαν φυλάκιση ενός έτους και οκτώ μηνών με αναστολή), ο Μισέλ Πλατινί εξέφρασε την αποστροφή του για την FIFA, μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση.

«Είμαι θωρακισμένος ενάντια στην αδικία. Οταν έπαιζα ποδόσφαιρο και έχανα έναν αγώνα με αποφάσεις του διαιτητή, για 20-30 χρόνια, είμαι αρκετά θωρακισμένος. Αλλά η αδικία πληγώνει πολύ περισσότερο τους αγαπημένους σου, την οικογένειά σου, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου. Γιατί, δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν τέτοιες αδικίες», είπε ο Πλατινί στο «RTS».

Δείτε επίσης:  Απόλλων Σμύρνης: Εκτός με ΑΕΚ ο Κάστρο

Ο Πλατινί βασίζεται σε αυτό το αίσθημα αδικίας για να τροφοδοτήσει το κίνητρό του: «Επιτίθεμαι σε δύο πολύ ισχυρούς οργανισμούς. Στην ελβετική Δικαιοσύνη και τα δισεκατομμύρια της FIFA. Είναι δύσκολο να τους πολεμήσεις, αλλά εξακολουθώ να παλεύω, γιατί ξέρω ότι υπάρχει συμπαιγνία και έκαναν πολλά πράγματα μεταξύ τους. Ανθρώπινα είσαι στον αγώνα, στην μάχη. Είναι κάτι που μου αρέσει και μου άρεσε πάντα. Δεν τα παρατάω, δεν θα τα παρατήσω και θα πάω μέχρι τέλους», επεσήμανε ο Πλατινί και πρόσθεσε:

«Η FIFA διοικείται από μια διοίκηση που έχει όλα τα μέσα για να προστατευθεί. Είναι δύσκολο να τους νικήσεις. Η υπόθεση, δεν θα τελειώσει εδώ, γιατί νομίζω ότι υπάρχει ένα επονείδιστο σύστημα σε επίπεδο FIFA που το κάνει, αλλά και ότι -όπως κατάλαβα πολύ αργά- υπάρχουν χρήματα για να εκλεγείς. Η επιτροπή δεοντολογίας και το CAS, που είναι η ένοπλη πτέρυγα για να προστατευθούν.

Δείτε επίσης:  ΠΑΟΚ: Ανατροπή με Βιεϊρίνια – Προπονήθηκε και υπολογίζεται

Ο Πλατινί, ο οποίος κατέθεσε μήνυση στο Παρίσι τον περασμένο Απρίλιο κατά του Τζιάνι Ινφαντίνο για «διακίνηση ενεργού επιρροής» και κατά του Μάρκο Βίλιγκερ, πρώην νομικού διευθυντή της FIFA, για «συνενοχή σε παράνομη διακίνηση ενεργού επιρροής, αποκλείσθηκε από οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο από το 2015, πιστεύει ότι η δίκη του έχει ήδη τελειώσει, ακόμη και πριν μάθει την ποινή του Ομοσπονδιακού Ποινικού Δικαστηρίου της Μπελιντσόνα: «Εχασα, η FIFA έχει ήδη κερδίσει. Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που μου αφαίρεσαν κάθε φιλοδοξία που θα μπορούσα να είχα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι τελειωμένο. Επτά χρόνια πέρασαν, κέρδισαν. Επιπλέον, υπάρχει ένας άνθρωπος που εργάσθηκε στον τομέα επικοινωνίας της FIFA και ο οποίος μου είπε: Εν πάση περιπτώσει, ποιος νοιάζεται, ακόμη κι εάν δεν υπάρχει τίποτε, γιατί σε επτά χρόνια, επαγγελματικά θα είναι νεκρός».

Δείτε επίσης:  ΑΕΚ: Στο φουλ οι μηχανές στα Σπάτα - Τα έργα στο προπονητικό κέντρο (photos)

Ο εκ των κορυφαίων μέσων που ανέδειξε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, υποστηρίζει ότι τώρα θέλει να σκεφθεί άλλα πράγματα, όπως τι θα μπορούσε να κάνω για το καλό του ποδοσφαίρου, «γιατί νομίζω ότι είμαι στο καλό του ποδοσφαίρου, όπως είμαι εδώ και 50 χρόνια, σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους».

Πηγή

Μοιράσου το...