Πελοπόννησος: Ταξιδεύουμε στο ελληνικό φιόρδ που θυμίζει Νορβηγία και ανακαλύπτουμε το “αιγαιοπελαγίτικο” χωριό στις άκρες του! (βίντεο)

Ο Γέρακας είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο είναι χτισμένο κυριολεκτικά μέσα σε ένα φιόρδ! Όχι στη Νορβηγία αλλά στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στις ανατολικές ακτές του νομού Λακωνίας. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος, κι ας είναι μόλις 22 χ.λμ. απόσταση από τη δημοφιλή Μονεμβασιά.

Ηρεμία, αυθεντική ομορφιά και ένα γραφικό λιμανάκι το οποίο αποτελεί αγκυροβόλιο για ιστιοπλοϊκά και σκάφη, καθώς είναι προστατευμένο από τους ανέμους. Υπάρχουν κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ψαροταβέρνες κ.λπ.

Γέρακας ελληνικό φιόρδ στη Λακωνία

Θυμίζει περισσότερο νησί του Αιγαίου παρά ηπειρωτική γη

Ο Γέρακας, ή «Ιέραξ» όπως ονομαζόταν κατά τα βυζαντινά χρόνια, αποτέλεσε το ναυτικό σταθμό των Βυζαντινών για την καταπολέμηση των Σαρακηνών, αλλά και το αγκυροβόλιο Υδραίων και Σπετσιωτών εμπόρων, αλλά και όσων ήθελαν να αποφύγουν τις τρικυμίες. Το λιμάνι του Γέρακα είναι το «Ευλίμενον χωρίον» του Παυσανία. Ο Γέρακας σήμερα αποτελείται από τρεις οικισμούς: Το Λιμάνι, το Γέρακα και τον Άγ. Ιωάννη.

Δείτε επίσης:  Φθινοπωρινή απόδραση στο στολίδι της Ηπείρου, στο όμορφο Μέτσοβο!
Γέρακας άγνωστο ελληνικό φιόρδ

Κάλυμνος: Το ελληνικό νησί με τα υπέροχα φιορδ!

Σήμερα το μικρό, γραφικό και απάνεμο λιμανάκι του φέρνει στο νου εικόνες από αιγιοπελαγίτικο νησί, με τα ασβεστωμένα σπίτια με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα και τις κόκκινες κεραμοσκεπές και τα γραφικά ταβερνάκια πλάι στη θάλασσα. Ο δε συνδυασμός με την ανυπέρβλητη ομορφιά της φύσης, δημιουργεί ένα υπέροχο τοπίο.

Γέρακας από ψηλά

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο από το ελληνικό φιόρδ!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Δείτε επίσης:  5 + 1 όμορφα ορεινά χωριά χτισμένα στη σκιά των βουνών

The post Πελοπόννησος: Ταξιδεύουμε στο ελληνικό φιόρδ που θυμίζει Νορβηγία και ανακαλύπτουμε το “αιγαιοπελαγίτικο” χωριό στις άκρες του! (βίντεο) appeared first on Travelstyle.

Source

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email