«Πεθαίνει» το Instagram; – Είναι μια συζήτηση που γίνεται όλο και πιο έντονη

Η συζήτηση κορυφώθηκε πρόσφατα, όταν τόσο η Kylie Jenner όσο και η Kim Kardashian μοιράστηκαν μία ανάρτηση με παράπονα για τη νεότερη έκδοση του Instagram

Οι πολλαπλές αλλαγές στον αλγόριθμο και μια νέα εξάρτηση από τα videos, το feed μας έχει γεμίσει από βίντεο τύπου TikTok και προτάσεις λογαριασμών, αντί φωτογραφίες ανθρώπων που ξέρουμε ήδη ή θέλουμε να δούμε.

Η συζήτηση κορυφώθηκε πρόσφατα, όταν τόσο η Kylie Jenner όσο και η Kim Kardashian μοιράστηκαν μία ανάρτηση με παράπονα για τη νεότερη έκδοση του Instagram. Εάν κάποιος, όπως η Kardashian, που ζει στα social media, χάνει το ενδιαφέρον του, τότε ίσως τα πράγματα όντως αλλάζουν.

Γνωρίζουμε ότι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν ημερομηνία λήξης: νωρίτερα φέτος δημοσιοποιήθηκε ότι ο αριθμός των χρηστών της Meta (πρώην Facebook) αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα είναι σε πτώση.

Δείτε επίσης:  Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ στηρίζει έμπρακτα τα νοικοκυριά τις χώρας απορροφώντας το 15% των ανατιμήσεων στο φυσικό αέριο

Αν φύγεις όμως από το Instagram, πού θα πας; Αν και θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να βγούμε εκτός δικτύου και να σταματήσουμε τελείως το scrolling, ακολουθούν μερικές κοινωνικές εφαρμογές που ανακαλύψαμε πρόσφατα.

Το Clubhouse είναι μια κοινωνική εφαρμογή ήχου όπου οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν σε chat rooms που μπορούν να φιλοξενήσουν ομάδες έως και χιλιάδων ατόμων. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και Android και, ενώ παλαιότερα οι χρήστες μπορούσαν να συμμετέχουν μόνο με πρόσκληση, από τα μέσα του 2021 οποιοσδήποτε χρήστης να μπορεί πλέον να εγγραφεί στην πλατφόρμα.

Το Be Real είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης από τη Γαλλία που έχει σχεδιαστεί για να διαλύει την τελειομανία που δημιουργεί το Instagram. Η πλατφόρμα κυκλοφόρησε το 2020, αλλά κέρδισε δημοτικότητα φέτος. Κάποια στιγμή κάθε μέρα οι χρήστες λαμβάνουν μια προτροπή να μοιραστούν μια εικόνα-στιγμιότυπο του πώς είναι η ζωή τους εκείνη τη στιγμή. Ο στόχος είναι η αυθεντικότητα, η απομάκρυνση από τα φίλτρα, τις πόζες και τη μη πραγματικότητα που έχουμε συνηθίσει στο διαδίκτυο.

Δείτε επίσης:  Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου «ντύνει» τις εκπληκτικές εικόνες από την πτήση του “Juno” στον πλανήτη Δία

Το Steller είναι μια εφαρμογή πολυμέσων που εστιάζει στην αφήγηση, καθώς και στο οπτικό μέσο. Με δημιουργικό τρόπο ενθαρρύνει τους χρήστες να παίζουν με συνδυασμό βίντεο, κειμένου και εικόνων.

Πηγή

Μοιράσου το...