Παναμάς: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους παρά την εξαγγελία για «πάγωμα» των τιμών

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν ξανά στους δρόμους την Τρίτη στον Παναμά, απαιτώντας η κυβέρνηση της κεντροαμερικανικής χώρας να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση του ραγδαία αυξανόμενου πληθωρισμού και της ενδημικής διαφθοράς.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης προχθές Δευτέρα, ωθώντας τον πρόεδρο Λαουρεντίνο Κορτίσο, έπειτα από δύο εβδομάδες κινητοποιήσεων, να ανακοινώσει τη μείωση ή το «πάγωμα» των τιμών των καυσίμων και περίπου δέκα βασικών προϊόντων. «Η κατάσταση στον Παναμά είναι αβίωτη», είπε φοιτήτρια που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Διαδηλώσεις έγιναν σε όλη τη χώρα, πέραν αυτής στην πρωτεύουσα, παρά τις εξαγγελίες που έκανε ο κ. Κορτίσο την προηγουμένη.

Ο αρχηγός του κράτους διαβεβαίωσε ότι η τιμή του γαλονιού (των 3,78 λίτρων) καυσίμου θα μειωθεί πλέον στα «3,95 (δολάρια ΗΠΑ) για τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης σε όλη τη χώρα από τη 15η Ιουλίου», μέτρο που αφορά ήδη τα οχήματα δημόσιας χρήσης και τα μέσα μαζικής μεταφοράς από τον Μάιο.

Δείτε επίσης:  Εδεσε στο λιμάνι του Πειραιά η υπερσύγχρονη ρωσική φρεγάτα “Ναύαρχος Κασατόνοβ” – Το “δώρο” του Πούτιν για την 25η Μαρτίου

Η τιμή των καυσίμων αυξήθηκε κατά 47% από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο στον Παναμά.

Πηγή

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email