Ο Τάσος Δούσης επισκέπτεται το ναό του Σαν Πέντρο Κλέιμπορ στην Κολομβία – Γνωρίστε μια από τις πιο χαρακτηριστικές αρχιτεκτονικά εκκλησίες του κόσμου

Οι ΕΙΚΟΝΕΣ και ο Τάσος Δούσης έκαναν πρεμιέρα με τα νέα επεισόδια της σεζόν και αφετηρία τη μοναδική πρωτεύουσα της Κολομβίας, τη Μπογκοτά (δείτε εδώ το πρώτο μέρος του ταξιδιού και εδώ το δεύτερο). Μετά τη Μπογκοτά η κάμερα της εκπομπής και ο Τάσος Δούσης μας ταξίδεψαν στην ξεχωριστή πόλη της Κολομβίας, Καρταχένα (δείτε εδώ ολόκληρο το πρώτο επεισόδιο στην Καρταχένα).

Η Καρταχένα, γνωστή από την αποικιακή εποχή ως Καρταχένα δε Ίντιας (Cartagena de Indias) ή εξελληνισμένα ως Καρθαγένη των Ινδιών, είναι πόλη και μεγάλο λιμάνι στη βόρεια ακτή της Κολομβίας, στην Καραϊβική Θάλασσα του Ατλαντικού Ωκεανού. Ιδρύθηκε το 1533 και η στρατηγική θέση της ανάμεσα στους πλωτούς ποταμούς Μαγδαλένα και Σινού τής έδινε εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του «Βασιλείου της Νέας Γρανάδας». Εξελίχθηκε έτσι μέσα σε μία δεκαετία σε βασικό λιμένα του εμπορίου μεταξύ της μητροπολιτικής Ισπανίας και της υπερπόντιας αυτοκρατορίας της. Από την Καρταχένα εξαγόταν κυρίως το περουβιανό ασήμι στην Ισπανία και εισάγονταν στη Λατινική Αμερική Αφρικανοί σκλάβοι. Η πόλη εξάλλου μπορούσε να αμυνθεί κατά των πειρατικών επιδρομών. Της δόθηκε το όνομα της πόλεως Καρταχένα ή Καρθαγένης της Ισπανίας, που με τη σειρά του είναι η φοινικική ονομασία της αρχαίας Καρχηδόνας. Το 1984 η αποικιακή εντός των τειχών πόλη και φρούριο της Καρταχένα ανακηρύχθηκαν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Εδώ “απομονώσαμε” ένα μόνο μέρος αυτού του υπέροχου ταξιδιού, την επίσκεψη στον ναό του Σαν Πέντρο Κλέιμπορ, μια από τις πιο χαρακτηριστικές αρχιτεκτονικά εκκλησίες και τόπο που φυλάσσεται το σκήνωμα του Σαν Πέντρο. Ακολουθήστε τον Τάσο Δούση και την κάμερα των Εικόνων στην μοναδική αυτή ταξιδιωτική εμπειρία!

Επίσκεψη στον ναό του Σαν Πέντρο Κλέιμπορ

O Τάσος Δούσης και η ομάδα των ΕΙΚΟΝΩΝ σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές αρχιτεκτονικά εκκλησίες και τόπο που φυλάσσεται το σκήνωμα του Σαν Πέντρο… Δείτε το βίντεο και γνωρίστε τον μοναδικό αυτό ναό
Ο Τάσος Δούσης συνεχίζει τα ταξίδια, με σκοπό να μας παρουσιάζει μέσα από τις ΕΙΚΟΝΕΣ , ελληνικούς και ξένους προορισμούς έτσι όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί! Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο μαζί με τις Εικόνες και μάθετε τα πάντα από τον expert του είδους και την ομάδα του!

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι του Τάσου Δούση στο YouTube για να ανακαλύψετε περισσότερα tips και προορισμούς!

Δείτε όλες τις εκπομπές “Εικόνες με τον Τάσο Δούση” στο επίσημο κανάλι στο YouTube

Δείτε επίσης

The post Ο Τάσος Δούσης επισκέπτεται το ναό του Σαν Πέντρο Κλέιμπορ στην Κολομβία – Γνωρίστε μια από τις πιο χαρακτηριστικές αρχιτεκτονικά εκκλησίες του κόσμου appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...
Δείτε επίσης:  Ζαγόρι: 2+1 πετρόκτιστοι ξενώνες στο γαρφικό Μονοδένδρι με βαθμολογία πάνω από 9 και τιμή μέχρι €60 – Από τον Τάσο Δούση