Ουκρανία – Ρωσία: Η προπαγάνδα της Δύσης θυμίζει τις παραμονές της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ

Η Δύση διεξάγει μια λεπτομερώς σχεδιασμένη πληροφοριακή επιχείρηση, στο πλαίσιο της θεωρίας του «υβριδικού πολέμου», με στόχο τη Ρωσία δηλώνει ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Μιχαήλ Ποπόφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ροσίσκαγια Γκαζέτα».

Ο Ποπόφ επεσήμανε, μάλιστα, ότι ακριβώς η ίδια εικόνα παρατηρούνταν τις παραμονές της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ. Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο ίδιος είπε, συγκεκριμένα: «Τα ίδια ακριβώς ‘αδιάψευστα στοιχεία της κατασκοπίας’ για το ότι το Ιράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής, ένας αξέχαστος δοκιμαστικός σωλήνας στα χέρια του Κόλιν Πάουελ (διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στο διάστημα 2001-2005 – σ.σ) στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Δείτε επίσης:  Νίκη τίτλου με Ντεμπελέ για την «Μπάρτσα» στη Μαδρίτη

Ο Ποπόφ δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες «υπό την πίεση των ΗΠΑ αυξάνουν τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία», θα φέρουν την ευθύνη για τις αρκετά πιθανές προκλήσεις του Κιέβου κατά των (αυτοανακηρηχθεισών) δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, αλλά και για το ότι «χρησιμοποιούν κάθε είδους εθνικιστικές ομάδες και μισθοφόρους».

Παράλληλα επισήμανε ότι με την πρόφαση της ρωσικής απειλής οι Αμερικανοί ανάγκασαν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ «να συσπειρώσουν τις γραμμές του, ζητώντας τους να αυξήσουν μερικές φορές τις αποστολές όπλων και πολεμοφοδίων στην Ουκρανία».

«H Ουάσιγκτον σχεδιάζει να ανακτήσει την χαμένη κυριαρχία της στον κόσμο»

Η Δύση, συνέχισε, προσπαθεί να ελέγξει τις όποιες μετακινήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στο έδαφός της και να περιορίσει την σχεδιασμένη προετοιμασία τους, αν και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να διευρύνουν την στρατιωτική τους παρουσία στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης:  Τα μυστικά του Αντόνοφ και το πανίσχυρο σερβικό λόμπι των όπλων

Τέλος, όπως τονίζει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Ποπόφ τονίζει ότι δημιουργείται η εντύπωση πως ένας από τους στόχους της «λεπτομερώς σχεδιασμένης και πολύπλευρης πληροφοριακής εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, που γίνεται στο πλαίσιο της τόσο αγαπημένης στην Δύση θεωρίας του ‘υβριδικού πολέμου’», είναι να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης «από τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα και από τα σχέδια της Ουάσιγκτον να ανακτήσει την χαμένη κυριαρχία της στον κόσμο».

Πηγή

Μοιράσου το...