Ολλανδία: Στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία

Η Ολλανδία θα στείλει στην Ουκρανία στρατιωτικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων τυφέκια υψηλής ακριβείας και κράνη, για να τη βοηθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της στην περίπτωση ρωσικής επίθεσης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα.

«Η Ουκρανία πρέπει να είναι ικανή να υπερασπιστεί τον εαυτό της έναντι μιας πιθανής ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον του εδάφους της», δήλωσε ο υπουργός σε ένα δελτίο τύπου.

Μεταξύ άλλων, η ολλανδική κυβέρνηση θα στείλει στην Ουκρανία 100 τυφέκια υψηλής ακριβείας, μαζί με 30.000 πυρομαχικά, διευκρίνισε ο Ολλανδός ΥΠΕΞ.

Επιπλέον, θα παράσχει στο Κίεβο 3.000 κράνη και 2000 αλεξίσφαιρα γιλέκα «για την ατομική προστασία των ζωτικών σημείων του σώματος».

Δείτε επίσης:  Αρχίζει στην Ευρώπη η χαλάρωση της χαλαρότητας – Ποιές διεθνείς τάσεις επηρεάζουν τον αγώνα που έχει μπροστά της η Ελλάδα

Η Ολλανδία θα παραδώσει στη συνέχεια 30 ανιχνευτές μετάλλων, δύο ρομπότ για να εντοπίζουν ναυτικές νάρκες, δύο ραντάρ παρακολούθησης του πεδίου μάχης και πέντε ραντάρ εντοπισμού όπλων που θα βοηθήσουν τους στρατιώτες να καθορίζουν την προέλευση των πυρών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή

Μοιράσου το...