Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν από τον ύπνο

Μυστικά για μία καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή δίνει ο Χάρλεϊ Πάστερνακ (Harley Pasternak), φημισμένος σύμβουλος διατροφής και προσωπικός γυμναστής πολλών celebrirties όπως η Αντέλ, η Αριάνα Γκράντε και η Μέγκαν Φοξ.

Ο Πάστερνακ επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σήμερα όταν πρόκειται για το πρόγραμμα ευεξίας τους είναι «ο χρόνος»! Γι’ αυτό, προτείνει σαν την ιδανική άσκηση το περπάτημα. «Περπατάω για να πάρω τον πρωινό μου καφέ. Αν έχω να κάνω ένα τηλεφώνημα, το κάνω με το ακουστικό μου και συνεχίζω να περπατάω. Αν θέλω να δω κάποιο φίλο μου του προτείνω να πάμε μια βόλτα. Νομίζω ότι περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να είσαι έξω για την βιταμίνη D και την ψυχική και σωματική σου υγεία» εξηγεί.

Δείτε επίσης:  «Η γαρίδα»: Απίστευτη διαδικτυακή χολή για την εμφάνιση της Margot Robbie στα Golden Globe Awards

Ο Πάστερνακ προτείνει 12.000 βήματα την ημέρα. «Αν κοιτάξετε τις δέκα πιο υγιείς χώρες στον κόσμο – αυτές με τα χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας και τη χαμηλότερη καρδιοπάθεια – έχουν δύο βασικά κοινά στοιχεία. Το ένα είναι ότι περπατούν περίπου 11.000 βήματα την ημέρα, όταν ο μέσος όρος για τους Αμερικανούς είναι 4.000 βήματα» επισημαίνει.

«Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι βάζουν λίγη ζάχαρη στη διατροφή τους χωρίς να μειώνουν την ποσότητα του φαγητού ή δεν επιλέγουν τροφές με λιγότερες θερμίδες. Οι Αμερικανοί λαμβάνουν το 60% της ημερήσιας ζάχαρης πριν από τις 10 το πρωί» αναφέρει.

Ο Χάρλεϊ Πάστερνακ προτείνει μία άσκηση χωρίς να βάζουμε χρόνο κατά την προπόνηση. «Θα μπορούσε να είναι μια διαφορετική άσκηση ανά ημέρα, ή ανά εβδομάδα. Αυτό μπορεί να διαρκεί μόλις δέκα λεπτά, εστιάζοντας σε ένα διαφορετικό μέρος του σώματος ανά ημέρα. Δεν χρειάζεται πολύς χώρος» λέει.

Δείτε επίσης:  Σεξ στο νερό. Τελικά πόσο ασφαλές είναι;

Στην ερώτηση για ένα καλό πρωινό απαντά: «Μου αρέσει να ξεκινάω τη μέρα μου με υγιεινούς χυμούς που περιέχουν κάποιο είδος πρωτεΐνης, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά με την χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Μου αρέσουν τα μούρα τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, το ελληνικό γιαούρτι ή ισλανδικού τύπου επειδή είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, και χαμηλής σε ζάχαρη.

Τελειώνοντας ο Χάρλεϊ Πάστερνακ τονίζει: «επικεντρωθείτε σε αυτό που πρέπει να τρώτε και όχι σε αυτό που δεν πρέπει. Και όταν πέφτετε για ύπνο ρωτήστε τον εαυτό σας το εξής: Περπάτησα 12.000 βήματα; Έφαγα καλά; Κοιμήθηκα καλά χθες το βράδυ; Πόσες ώρες δεν χρησιμοποίησα το τηλέφωνό μου;».

Δείτε επίσης:  Κυριάκος Κυανός: Με απείλησαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια αν δεν τραγουδήσω

Πηγή

Μοιράσου το...