Οι παρακολουθήσεις, η ακρίβεια και το πραγματικό διακύβευμα της κάλπης

Αναφορικά με τις παρακολουθήσεις έχουν βγει τα… μαχαίρια μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Οι παρακολουθήσεις και η ακρίβεια με επίκεντρο την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους αποτελούν την βασικά ζητήματα της επικαιρότητας, τα οποία θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο και το επόμενο.

Αναφορικά με τις παρακολουθήσεις έχουν βγει τα… μαχαίρια μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει πιο πολύ, καθώς την Πέμπτη θα συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ τρέχουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της Εξεταστικής.

Το βέβαιο είναι πως το ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού του κ. Νίκου Ανδρουλάκη αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα και χρειάζεται να δοθούν απαντήσεις. Η κυβέρνηση λέει όλα στα φως και η αντιπολίτευση την κατηγορεί πως προσπαθεί να «κουκουλώσει» το ζήτημα. Σε αυτό το μοτίβο θα πορευθούμε και το επόμενο διάστημα, καθώς το κλίμα η πόλωση θα γίνει πιο έντονη και τα όσα θα διαμειφθούν στην Εξεταστική θα πυροδοτήσουν νέο γύρο σκληρής αντιπαράθεσης.

Δείτε επίσης:  Συρράκο: Ταξίδι στο πανέμορφο ηπειρώτικο χωριό χτισμένο στη σκιά του βουνού…

Αναφορικά με το θέμα της ακρίβειας, είναι το μείζον θέμα που απασχολεί τους πολίτες. Το ενεργειακό κόστος έχει εκτοξευθεί και το τσουνάμι των ανατιμήσεων πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο χειμώνας προμηνύεται πολύ δύσκολος και τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση. Σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ θα ανακοινώσει το νέο πακέτο στήριξης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. «Τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα», επεσήμανε. «Ακούω και διαβάζω για τσουνάμι επικείμενων παροχών που δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες. Ο αληθινός πληθωρισμός δεν νικιέται με πληθωριστικές υποσχέσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης:  Τι εννοούμε εργαλεία χειρός;

Φαίνεται λοιπόν στο κυβερνητικό επιτελείο σχεδιάζουν τις επόμενες παρεμβάσεις με γνώμονα τη δημοσιονομική σταθερότητα. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει τον κόσμο, που βλέπει κάθε μήνα το διαθέσιμο εισόδημά του να μειώνεται λόγω της ακρίβειας που καλπάζει. Και αυτό είναι που τον απασχολεί και αναμένει μέτρα ανακούφισης αποτελεσματικά.

Η μάχη κατά της ακρίβειας αποτελεί τη βασικότερη πρόκληση για την κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές. Και από τις επιλογές της στο συγκεκριμένο μέτωπο θα κριθεί από το λαό στις επόμενες κάλπες. Φυσικά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να παρουσιάσουν με επιχειρήματα τις δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της στήριξης των πολιτών, οι οποίοι είναι τελικά εκείνοι που θα αποφασίσουν ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Δείτε επίσης:  Πανελλήνιες 2023: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Και είναι καιρός να κατανοήσει το πολιτικό σύστημα πως ο κόσμος έχει κουραστεί με τις κοκορομαχίες, τις προσωπικές επιθέσεις, τα σκάνδαλα και τις συνεχείς αντιπαραθέσεις για όλα τα ζητήματα. Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά, μετά από 10 χρόνια μνημόνια, μια νέα κρίση που απειλεί να τινάξει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων.

Η καθημερινότητα είναι αυτή που θα κρίνει την κάλπη, όσο κι αν αυτό ακούγεται κοινότυπο.

Source

Μοιράσου το...