Ντόναλντ Τραμπ: Πηγαίνει στα δικαστήρια την Χίλαρι Κλίντον – «Fake news η συνεργασία με τη Ρωσία στις εκλογές του 2016»

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή εις βάρος της Χίλαρι Κλίντον και ορισμένων στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος, γιατί θεωρεί ότι διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις εις βάρος του, για συνεργασία με την Ρωσία στις προεδρικές αμερικανικές εκλογές που έγιναν το 2016.

Σύμφωνα με το Reuters ο πρώην πρόεδρος κάνει λόγο για «ψευδές αφήγημα» και ζητά αποζημίωση. «Ενεργώντας από κοινού, οι εναγόμενοι συνωμότησαν κακόβουλα για να εξυφάνουν ένα ψευδές αφήγημα, ότι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός τους, ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, συνεργαζόταν με μια εχθρική ξένη δύναμη» ανέφερε στην αγωγή που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντας.

Παρόλα αυτά, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, οι ισχυρισμοί του Τραμπ υπονομεύονται από μια έκθεση 966 σελίδων την οποία δημοσιοποίησε τον Αύγουστο του 2020 μια επιτροπή της Γερουσίας, ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους. Η αναφορά αυτή κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε το στέλεχος Πολ Μάναφορτ και τον ιστότοπο WikiLeaks για να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές του 2016. Ο Μάναφορτ ήταν μέλος το προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ για πέντε μήνες το 2016.

Δείτε επίσης:  Επιστολή-κόλαφος για τον Τζόνσον από 4.200 επαγγελματίες υγείας: «Όχι» στην άρση των περιοριστικών μέτρων. Ανήθικο κι επικίνδυνο πείραμα

Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος στην αγωγή που κατέθεσε, ζητάει ανταποδοτικές και κυρωτικές αποζημιώσεις. Υποστηρίζει ότι «υποχρεώθηκε να επιβαρυνθεί με έξοδα (όπως δικηγορικές αμοιβές και άλλα), το ποσό των οποίων θα καθοριστεί στη δίκη, όμως είναι γνωστό ότι ξεπερνούν τα 24 εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζουν να αυξάνονται».

Πηγή

Μοιράσου το...