Νίκος Ορφανός για metoo: Eίναι ευκαιρία να ξεσκαρτάρουμε πράγματα και να επαναπροσδιορίσουμε κώδικες συμπεριφοράς

Με αφορμή την συμμετοχή του στη νέα σειρά του Alpha «Τα νεοκλασικά», ο Νίκος Ορφανός μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» το πρωί της Πέμπτης (10/03). Ο Νίκος Ορφανός θα παίξει στο «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» όπου θα υποδυθεί το Στέλιο ο οποίος αγαπά πολύ το χωριό του, τη Θυμαριά. Εκεί ζει με τον σύντροφό του Βασίλη (Χάρη Μαυρουδή), και στο σπίτι τους θα βρεθούν- από ένα γύρισμα της τύχης- ο Αποστόλης (Κρατερός Κατσούλης) με τη Λόλα (Ηρώ Πεκτέση) και ο Νίκος (Γιώργος Χρανιώτης) με την Πόπη (Ντορέττα Παπαδημητρίου). Και οι συνέπειες θα είναι… ανεξέλεγκτες. Η κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου σε διασκευή σεναρίου της Ζωής Κοϊβαρη και σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα.

Δείτε επίσης:  Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από τον Mr. Big

Ο Νίκος Ορφανός μέσα σε όλα, αναφέρθηκε στο ελληνικό #metoo και τους προφυλακισμένους συναδέλφους του, Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ορφανός σημείωσε πως «δεν έχει τύχει να συνεργαστώ ούτε με τον Πέτρο Φιλιππίδη ούτε με τον Δημήτρη Λιγνάδη, τους γνωρίζω μέσα από καλλιτεχνικές συναναστροφές και παραστάσεις. Ομολογουμένως είναι πάρα πολύ θλιβερό αλλά όπως είπατε και εσείς είναι μια ευκαιρία να ξεσκαρτάρουμε τα πράγματα και να επαναπροσδιορίσουμε τους κώδικες συμπεριφοράς. Οι συμπεριφορές αλλάζουν, οι αξίες επαναπροσδιορίζονται. Είμαστε σε μια μεταβατική εποχή που πρέπει λίγο να μάθουμε να φερόμαστε διότι οι αντοχές και ανοχές των ανθρώπων δεν είναι αυτές που ήταν σε παλαιότερες εποχές».

Δείτε επίσης:  Μεγάλος διαγωνισμός Newsbeast: Κέρδισε ένα iPhone 13 Pro

«Οι νέοι συνάδελφοι δεν ανέχονται και καλά κάνουν»

«Οι νέοι συνάδελφοι δεν ανέχονται και καλά κάνουν. Η εργασιακή αξιοπρέπεια, ότι επάγγελμα και να κάνεις, είναι αδιαπραγμάτευτη. Πρέπει να τα ξαναμάθουμε αυτά τα πράγματα. Είναι κακοποιητικές συμπεριφορές που τις αγνοούσαμε».«Έχουν να κάνουν με το ποινικό δίκαιο. Εύχομαι η δικαιοσύνη να επέμβει και να τις ξεσκαρτάρει. Το θέατρο όμως δεν δέχεται πλήγμα μόνο από τις προσωπικές συμπεριφορές αλλά και από πολλά άλλα. Αντέχουμε όμως, δημιουργούμε και δεν το βάζουμε κάτω» συμπλήρωσε ο Νίκος Ορφανός.

Πηγή

Μοιράσου το...