Με κάψουλα του Ίλον Μασκ επέστρεψαν στη Γη τέσσερις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (βίντεο)

Με την κάψουλα «Freedom» επέστρεψαν στη Γη τρεις αμερικανοί αστροναύτες και μια ιταλίδα συνάδελφός τους, ολοκληρώνοντας την σχεδόν 6μηνη παραμονή τους στον ISS.

Η κάψουλα της SpaceX που μετέφερε τέσσερις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια – λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) – στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα.

Με την κάψουλα «Freedom» επέστρεψαν στη Γη τρεις αμερικανοί αστροναύτες και μια ιταλίδα συνάδελφός τους, ολοκληρώνοντας την σχεδόν 6μηνη παραμονή τους στον ISS.

Στην αποστολή Crew-4, η οποία ξεκίνησε την αποστολή της στον ISS στις 27 Απριλίου, συμμετείχαν οι Αμερικανοί Κιέλ Λίντγκρεν (49 ετών), Τζέσικα Γουάτκινς (34 ετών), Μπομπ Χάινς (47 ετών) και η Ιταλίδα Σαμάνθα Κριστοφερέτι (45 ετών), η οποία ήταν επικεφαλής.

Δείτε επίσης:  «Ασυνήθιστα μεγάλος μετεωρίτης» φώτισε τον ουρανό στο νότιο τμήμα της Νορβηγίας

Η κάψουλα προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια στις 16:55 (τοπική ώρα) με τη συνδρομή αλεξίπτωτων και η διαδικασία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) και την ιδιωτική εταιρεία SpaceX του Ίλον Μασκ.

Οι τέσσερις αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη μια εβδομάδα μετά την άφιξη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της αποστολής Crew-5, την οποία απαρτίζουν η ρωσίδα κοσμοναύτης Άννα Κίκινα, οι Αμερικανοί αστροναύτες Τζος Κασάντα και Νικόλ Μαν, και ο Ιάπωνας συνάδελφός τους Κοΐτσι Ουακάτα.

Δείτε επίσης:  Aνανέωση διπλωμάτων οδήγησης και χορήγηση αντίγραφου άδειας κυκλοφορίας με λίγα κλικ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email