Μεγάλη επίθεση Ουκρανών με drone κατά της Σεβαστούπολης στη Κριμαία – Χτυπήθηκε η ναυαρχίδα του Ρωσικού Στόλου

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, όπου εδρεύει ο στόλος της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα.

Η επίθεση άρχισε στις 04:20 του Σαββάτου (τοπική ώρα) και, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες από τη ρωσική πλευρά, περιλάμβανε εννέα ιπτάμενα και επτά θαλάσσια drone.

Τουλάχιστον ένα πολεμικό σκάφος της Ρωσίας χτυπήθηκε κατά την επίθεση, παραδέχτηκε η Ρωσία, αν και πρόσθεσε ότι οι ζημιές δεν ήταν σοβαρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ήταν ήταν η φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ», η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας μετά τη βύθιση του «Μόσκβα».

Παραπλήσια ήταν η εικόνα που έδωσε ο φιλορώσος κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ.

Δείτε επίσης:  ΗΠΑ: Ένοχοι τρεις άνδρες για συνωμοσία με στόχο την απαγωγή της κυβερνήτριας του Μίσιγκαν

Η επίθεση με drone εναντίον των εγκαταστάσεων του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, στην Κριμαία, ήταν η πιο μαζική που έχει σημειωθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας, είπε. Πρόσθεσε ότι όλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν και ότι δεν επλήγησαν πολιτικές υποδομές.

«Η προετοιμασία αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του 73ου ουκρανικού Κέντρου Ειδικών Ναυτικών Επιχειρήσεων έγιναν από Βρετανούς ειδικούς που εδρεύουν στο Οτσάκοφ, στην περιοχή του Μικολάιφ της Ουκρανίας» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Δείτε επίσης:  Πρόσθετη βοήθεια στις επιχειρήσεις που δεν θα ανοίξουν τον Απρίλιο ανακοινώνει αύριο η κυβέρνηση. Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές αντάρτικων σε Θεσσαλονίκη, Αχάϊα και Κοζάνη

Η Ρωσία ισχυρίστηκε επιπλέον ότι έγιναν στόχος πλοία που διασφαλίζουν τη λειτουργία του διαδρόμου για την μεταφορά σιταριού από τη Ρωσία προς το εξωτερικό.

Πηγή

Μοιράσου το...