Λευκός Οίκος: Ιρανοί βρέθηκαν στην Κριμαία και βοήθησαν τους Ρώσους

Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι Ιρανοί βρέθηκαν στην Κριμαία και βοήθησαν τους Ρώσους στις επιθέσεις με drones κατά της Ουκρανίας

Ιρανοί στρατιωτικοί βρέθηκαν στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας, παρέχοντας υποστήριξη στις ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατά της Ουκρανίας, υποστήριξαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις και του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Σύμφωνα με τον Κίρμπι, εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας, Ιρανοί ταξίδεψαν στην Κριμαία για να εκπαιδεύσουν τους Ρώσους στον χειρισμό των drones που χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές από τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης:  Κύπρος: «Έκρηξη» τροχαίων παραβάσεων το 3ημερο του Δεκαπενταύγουστου

«Η Τεχεράνη εμπλέκεται πλέον άμεσα στο μέτωπο και με την προμήθεια όπλων που πλήττουν αμάχους και μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε πως «οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν με κάθε μέσο να αποκαλύψουν, να αποτρέψουν και να αντιμετωπίσουν την προμήθεια ιρανικού οπλισμού κατά του ουκρανικού λαού».

Source

Μοιράσου το...