Κ. Χάρις: Ο Πούτιν έχει πάρει την απόφασή του για την Ουκρανία

Οι πληροφορίες των ΗΠΑ σχετικά με τις προθέσεις της Ρωσίας προς την Ουκρανία και μια πιθανή εισβολή εντός των ημερών είναι σταθερές, δήλωσε η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις στους δημοσιογράφους την Κυριακή.

«Ο Πούτιν έχει πάρει την απόφασή του. Τελεία», είπε η Χάρις καθώς ετοιμαζόταν να επιστρέψει στις ΗΠΑ από τις διήμερες συναντήσεις υψηλού επιπέδου στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Οι Σύμμαχοι μένουν τώρα να παλέψουν για το πώς να απαντήσουν σε μια πιθανή ρωσική εισβολή που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε την Παρασκευή ότι θα μπορούσε να συμβεί εντός ημερών.

Δείτε επίσης:  Το chatbot της Googles Bard AI λειτουργεί πλέον και στην Ελλάδα

Ο Μπάιντεν ενημέρωσε τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, την Παρασκευή με λεπτομέρειες σχετικά με το ενδεχόμενο σχέδιο εισβολής της Ρωσίας, δήλωσε στο BBC ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

«Δεν μιλάμε απλώς μια εισβολή μέσω της ανατολής, μέσω του Ντονμπάς, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουμε, να κατεβαίνει από τον βορρά, από τη Λευκορωσία και να περικυκλώνει το ίδιο το Κίεβο, όπως εξήγησε ο Τζο Μπάιντεν και πολλοί από εμάς», είπε ο Τζόνσον.

Ο Μπάιντεν σκοπεύει να συναναστραφεί την Κυριακή με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του. «Τέτοιες συναντήσεις μπορούν να βοηθήσουν τον πρόεδρο να λάβει μια απόφαση πριν από σημαντικές επιχειρήσεις». Η Χάρις είπε στους δημοσιογράφους ότι θα συμμετείχε στις συνομιλίες.

Δείτε επίσης:  ΟΗΕ: Τον ομαδικό τάφο στο Ιζιούμ θα ερευνήσει η Επιτροπή Έρευνας για την Ουκρανία

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Πηγή

Μοιράσου το...