Κυπαρίσσι: Το γραφικό ψαροχώρι της Λακωνίας που θυμίζει νησί!

Η Ελλάδα κλέβει την καρδιά κάθε επισκέπτη που θα έχει την τύχη να γνωρίσει τα μυστικά της, την ιστορία, την γαστρονομία της και όχι μόνο. Πλήθος μαγευτικών τόπων που δεν θα πιστεύατε πως βρίσκονται τόσο κοντά σας, σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε. Ίσως εάν ταξιδεύαμε ακόμη και κάθε εβδομάδα σε κάποιο μέρος της Ελλάδας, να μην προλαβαίναμε να απολαύσουμε όλες τις μαγείες που έχει να μας προσφέρει αυτός ο τόπος! Ένας από αυτούς βρίσκεται στην μαγευτική Λακωνία, το Κυπαρίσσι.

Το Κυπαρίσσι Λακωνίας θυμίζει νησί

Το Κυπαρίσσι Λακωνίας

Το Κυπαρίσσι Λακωνίας απέχει από την Αθήνα περίπου 4 ώρες ενώ η πρόσβαση σε αυτό δεν είναι εύκολη. Θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν φιδωτό δρόμο 1,5 ώρας που ξεκινάει από τη Σπάρτη, περνάει από την ενδοχώρα (το Γεράκι και τον Χάρακα) για να βγει στην ακτή, όπου θέλει προσοχή στην οδήγηση. Παλαιότερα υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά στα μέσα της δεκαετίας του ’90 μάλλον κρίθηκε ασύμφορη και σταμάτησε.

Δείτε επίσης:  British Airways: Προσθέτει νέα πτήση Λονδίνο – Θεσσαλονίκη
Κυπαρίσσι Λακωνίας, δρομάκια

Ο τελικός προορισμός όμως, θα σας αποζημιώσει με τα μαγευτικά, παρθένα φυσικά τοπία του, καθώς πρόκειται για ένα σανατόριο ηρεμίας και γαλήνης, ένα μέρος που μοιάζει σαν κομμάτι από τον παράδεισο, ένα χωριό που θυμίζει νησί παρά ηπειρωτική Ελλάδα.

Στην διαδρομή σας λίγο πριν φτάσετε στο Κυπαρίσσι θα αντικρίσετε τα μικρά γραφικά σπιτάκια του οικισμού σε συνδυασμό με το απέραντο γαλάζιο που μοιάζει να απλώνεται χωρίς τελειωμό!

Κυπαρίσσι Λακωνίας

Παραλίες στο Κυπαρίσσι Λακωνίας

Οι επιλογές είναι δεν είναι πολλές ωστόσο θα σας ικανοποιήσουν και με το παραπάνω. Οι δυο παραλίες είναι η Μεγάλη και Μικρή Άμμος, με πεντακάθαρα νερά και το λευκό βότσαλο. Είναι ιδανική και για παιδιά, ενώ μπορείτε να την προσεγγίσετε με τα πόδια από το οικισμό.

Η απόλυτη μαγεία όμως βρίσκεται μόλις 2 χλμ. μακριά. Η παραλία της Αγίας Κυριακής είναι μια καταγάλανη ακτή με ήσυχα, ζεστά νερά και υπέροχο βυθό. Η θέα προς τον παραδεισένιο οικισμό και το Αιγαίο πέλαγος είναι αναμφίβολα μοναδική!

παραλία της Αγίας Κυριακής, Κυπαρίσσι Λακωνίας
H παραλία της Αγίας Κυριακής
Κυπαρίσσι Λακωνίας, παραλία

Πίσω από την παραλία της Αγίας Κυριακής, υπάρχει ένα σπήλαιο που αξίζει να εξερευνήσετε, με προσοχή βέβαια καθώς αποτελεί ένα καταφύγιο για τα ψάρια ώστε να γεννάνε τα αυγά τους. Κλείστε την ημέρα σας, στο μαγευτικό αυτό χωριό με μια βόλτα στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου, όπου αγκυροβολούν τα σκάφη.

Ανακαλύψτε το χωριό μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

The post Κυπαρίσσι: Το γραφικό ψαροχώρι της Λακωνίας που θυμίζει νησί! appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...