Κορονοϊός – ΗΠΑ: Έχουν μολυνθεί σχεδόν 7,2 εκατ. παιδιά – Σε ποιο ποσοστό βρίσκονται οι θάνατοι

Στη δημοσιότητα δόθηκε τη Δευτέρα (13/12) η πιο πρόσφατη έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics, AAP) και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις παιδιών από τον κορονοϊό στη χώρα έχουν φθάσει τα σχεδόν 7,2 εκατομμύρια.

Αναλυτικότερα, από την εκδήλωση της πανδημίας, είχαν επιβεβαιωθεί 7.196.901 κρούσματα του ιού μεταξύ παιδιών ως την 9η Δεκεμβρίου. Σε παιδιά αναλογεί το 17,2% του συνόλου των μολύνσεων.

Ο δείκτης επίπτωσης βρίσκεται στα 9.562 κρούσματα ανά 100.000 παιδιά. Την περασμένη εβδομάδα, προστέθηκαν 164.000 μολύνσεις, αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 24% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επρόκειτο για την 18η συνεχόμενη εβδομάδα που ξεπέρασαν το επίπεδο των 100.000. Από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, έχουν προστεθεί στο σύνολο πάνω από 2,1 εκατ. κρούσματα, σύμφωνα με την AAP.

Δείτε επίσης:  Με ισχυρή άνοδο έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street. Κέρδισε τις εντυπώσεις ο τεχνολογικός δείκτης με «άλμα» 2,32%

Οι εισαγωγές παιδιών στα νοσοκομεία πάντως κυμαίνονται από το 1,7 ως το 4% του συνόλου, ενώ οι θάνατοι δεν ξεπερνούν το 0,27%, σύμφωνα με την έκθεση.

«Επί του παρόντος, μοιάζει σπάνια η εκδήλωση σοβαρών μορφών της COVID-19 μεταξύ των παιδιών. Ωστόσο, είναι επείγουσα ανάγκη να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων που ο ιός μπορεί να βλάψει μακροπρόθεσμα την σωματική υγεία όσων έχουν μολυνθεί, καθώς και των συνεπειών για την ψυχική τους υγεία», κατά την πάγια διαπίστωση της AAP στις εκθέσεις που δημοσιοποιεί.

Πηγή

Μοιράσου το...