Καλοκαίρι 2022: Αυξήσεις έως 35% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Για πολλούς πολίτες οι διακοπές σε κάποιο από τα νησιά μάλλον θα γίνουν όνειρο καθώς το ράλι των τιμών των καυσίμων έχει συμπαρασύρει τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με αποτέλεσμα η μετάβαση με πλοίο στα νησιά να είναι οικονομικά σχεδόν αδύνατη αφού κοστίζει περίπου όσο και ο βασικός μισθός.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον Πειραιά για την Πάρο, το εισιτήριο οικονομικής θέσης από 38,50 ευρώ το 2021, φέτος κοστίζει 46,50 ευρώ, ενώ το αυτοκίνητο κοστίζει 108,50 ευρώ.

Για Μύκονο από 40 ευρώ το εισιτήριο πέρυσι, έφτασε στα 48,50 ευρώ φέτος, με το αυτοκίνητο από 75 ευρώ να κοστίζει 111,50 ευρώ.

Δείτε επίσης:  Όμορφα μέρη στα παράλια της Ηπείρου για ταξίδι με το αυτοκίνητο

Οικονομικότερη από τις Κυκλάδες είναι η Σύρος με το εισιτήριο φέτος να κοστίζει 42,50 ευρώ από 35 ευρώ που είχε πέρυσι, ενώ η τιμή του αυτοκινήτου είναι στα 95,50 ευρώ από 75 που είχε πέρυσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Έτσι, για τους παραπάνω προορισμούς μια τετραμελής οικογένεια μαζί με το αυτοκίνητο, χωρίς επιστροφή θα χρειαστεί:

  • Για την Πάρο από 222 ευρώ πέρυσι, 294,50 ευρώ φέτος
  • Για τη Μύκονο από 235 ευρώ πέρυσι, 305,5 ευρώ φέτος.
  • Για τη Σύρο από 215 ευρώ πέρυσι, 265,50 ευρώ φέτος.

Ακόμη πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για όσους επιλέξουν μακρινότερους προορισμούς, όπως για παράδειγμα την Κρήτη. Μια τετράκλινη καμπίνα για μια οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει κοστίζει φέτος 100 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι ενώ αναμένονται και νέες αυξήσεις από 1η Ιουλίου.

Δείτε επίσης:  Αλθέα: Μια παραλία όνειρο με κρυστάλλινα νερά περίπου 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες συμβουλεύουν όσους θα κάνουν τελικά φέτος διακοπές στα νησιά να κλείσουν άμεσα τα εισιτήρια τους, καθώς από 1η Ιουλίου έρχεται επιπλέον 5% με 10% αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εκτοξεύοντας στο 35% τις τιμές σε σχέση με πέρυσι.

Δείτε επίσης

Δείτε επίσης:  Δημητσάνα: Ο πέτρινος value for money ξενώνας με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη διακριτική πολυτέλεια

The post Καλοκαίρι 2022: Αυξήσεις έως 35% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια appeared first on Travelstyle.

Source

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email