Καλοκαίρι 2022: Αυξήσεις έως 35% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Για πολλούς πολίτες οι διακοπές σε κάποιο από τα νησιά μάλλον θα γίνουν όνειρο καθώς το ράλι των τιμών των καυσίμων έχει συμπαρασύρει τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με αποτέλεσμα η μετάβαση με πλοίο στα νησιά να είναι οικονομικά σχεδόν αδύνατη αφού κοστίζει περίπου όσο και ο βασικός μισθός.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον Πειραιά για την Πάρο, το εισιτήριο οικονομικής θέσης από 38,50 ευρώ το 2021, φέτος κοστίζει 46,50 ευρώ, ενώ το αυτοκίνητο κοστίζει 108,50 ευρώ.

Για Μύκονο από 40 ευρώ το εισιτήριο πέρυσι, έφτασε στα 48,50 ευρώ φέτος, με το αυτοκίνητο από 75 ευρώ να κοστίζει 111,50 ευρώ.

Δείτε επίσης:  The Telegraph: Ξενοδοχείο 5 αστέρων σε ελληνικό νησί ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης!

Οικονομικότερη από τις Κυκλάδες είναι η Σύρος με το εισιτήριο φέτος να κοστίζει 42,50 ευρώ από 35 ευρώ που είχε πέρυσι, ενώ η τιμή του αυτοκινήτου είναι στα 95,50 ευρώ από 75 που είχε πέρυσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Έτσι, για τους παραπάνω προορισμούς μια τετραμελής οικογένεια μαζί με το αυτοκίνητο, χωρίς επιστροφή θα χρειαστεί:

  • Για την Πάρο από 222 ευρώ πέρυσι, 294,50 ευρώ φέτος
  • Για τη Μύκονο από 235 ευρώ πέρυσι, 305,5 ευρώ φέτος.
  • Για τη Σύρο από 215 ευρώ πέρυσι, 265,50 ευρώ φέτος.

Ακόμη πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για όσους επιλέξουν μακρινότερους προορισμούς, όπως για παράδειγμα την Κρήτη. Μια τετράκλινη καμπίνα για μια οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει κοστίζει φέτος 100 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι ενώ αναμένονται και νέες αυξήσεις από 1η Ιουλίου.

Δείτε επίσης:  Πάργα – Σύβοτα: Ταξιδεύουμε στην «Καραϊβική» της Ελλάδας και βουτάμε σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες συμβουλεύουν όσους θα κάνουν τελικά φέτος διακοπές στα νησιά να κλείσουν άμεσα τα εισιτήρια τους, καθώς από 1η Ιουλίου έρχεται επιπλέον 5% με 10% αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εκτοξεύοντας στο 35% τις τιμές σε σχέση με πέρυσι.

Δείτε επίσης

Δείτε επίσης:  Παραλία Χρηστέα: Μια ανεξερεύνητη όαση στην Αττική μακριά από την πολυκοσμία ακόμα και τα Σαββατοκύριακα!

The post Καλοκαίρι 2022: Αυξήσεις έως 35% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...