Καιρός: Πότε «επιστρέφει» ο χειμώνας – Βροχές το Σαββατοκύριακο

Με «ανοιξιάτικες» θερμοκρασίες κύλησε η χθεσινή ημέρα ενώ το ίδιο ισχύει και σήμερα. Εδώ θα δείτε αναλυτικά τον καιρό σήμερα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η σημερινή μέρα κυλάει με πολύ καλό καιρό, ηλιοφάνεια, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που θα φτάνουν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τους 18, 20, τοπικά ακόμη και τους 22 βαθμούς Κελσίου. Παραφωνία θα αποτελούν κάποιες συννεφιές που θα δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές στα δυτικά, νότια και ανατολικά.

Ωστόσο το σκηνικό αυτό αλλάζει και τα επόμενα 24ωρα θα σημειωθεί αλλαγή του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. «Από την περιοχή της Ιταλίας βαρομετρικά χαμηλά θα καταφέρουν να κινηθούν προς τη χώρα μας και έτσι από αύριο και κυρίως από την Παρασκευή και μετά θα δούμε αρκετές βροχοπτώσεις, τους ανέμους να ενισχύονται και τη θερμοκρασία σιγά-σιγά να υποχωρεί» εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης λέγοντας ότι το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα είναι βροχερό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Δείτε επίσης:  Πτήσεις με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και από το αεροδρόμιο της Αθήνας, από την Aegean και τα Ελληνικά Πετρέλαια

«Επιστρέφει» ο χειμώνας

Ο χειμώνας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα επιστρέψει από τις 15 του μήνα και μετά. «Στην Ιβηρική χερσόνησο υπάρχει ο αντικυκλώνας των Αζορών, ο οποίος περίπου από τις 15 του μήνα και μετά θα αρχίσει να ανεβαίνει σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη για να δώσει όπως λέμε στη μετεωρολογία μεσημβρινού τύπου ροή και στη χώρα μας, άρα λοιπόν ο χειμώνας αναμένεται και πάλι να επιστρέψει» λέει συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος.

Δείτε επίσης

Δείτε επίσης:  Η περίφημη πέτρινη Σκάλα του Βραδέτου στο Ζαγόρι με τα 1100 σκαλοπάτια που χρειάστηκε 20 χρόνια να xτιστεί!

The post Καιρός: Πότε «επιστρέφει» ο χειμώνας – Βροχές το Σαββατοκύριακο appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...