Ιταλία: Ο «Σκιπίων ο Αφρικανός» φέρνει καύσωνα μέχρι και την Κυριακή

Νέο κύμα καύσωνα πρόκειται να αντιμετωπίσει η Ιταλία από αύριο Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.

Η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά από αύριο το πρωί, κυρίως στη Ρώμη και στις πόλεις Καμπομπάσο και Περούτζια της κεντρικής Ιταλίας. Ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου και η ιταλική Πολιτική Προστασία ζήτησε ήδη από τους ηλικιωμένους πολίτες και όσους πάσχουν από χρόνιες παθήσεις να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Το Σάββατο στην ιταλική πρωτεύουσα και στη Φλωρεντία θα συνεχίσει να επικρατεί ζέστη και άπνοια, αλλά οι μέγιστες θερμοκρασίες – μέχρι και 41 βαθμοί, σύμφωνα με τις προβλέψεις – θα καταγραφούν (έως και την Κυριακή το βράδυ) στη Σικελία, στη Σαρδηνία και στην Απουλία.

Δείτε επίσης:  Γερμανία: Η Α. Σπίγκελ ζήτησε συγγνώμη για τις διακοπές της μετά τις πλημμύρες του 2021, αλλά δεν παραιτήθηκε

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι η αφόρητη ζέστη (με το συγκεκριμένο κύμα καύσωνα, το οποίο οι ειδικοί ονόμασαν «Σκιπίων ο Αφρικανός») έπληξε φέτος τη χώρα έναν μήνα νωρίτερα από ό,τι συνέβαινε συνήθως τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή

Μοιράσου το...