Ιστιοπλοΐα: 5η θέση για τον Κάμερον Μαραμενίδη στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα της Βραζιλίας

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Κάμερον Μαραμενίδη στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα Formula Kite, που έγινε στην πόλη Sao Luis Maranhao στην Β. Βραζιλία το διάστημα 7 με 13 Νοεμβρίου.

Ο Έλληνας ιστιοπλόος κατέλαβε την 5η θέση σε έναν πολύ σημαντικός αγώνα, ο οποίος μάλιστα αποτέλεσε πρόκριση για το Παναμερικανικό πρωτάθλημα του 2023 που θα γίνει στο Σαντιάγκο της Χιλής. Ως εκ τούτου αγωνίστηκε η αφρόκρεμα της κατηγορίας σε όλη την Αμερική και συγκεκριμένα έλαβαν μέρος 26 κορυφαίοι αθλητές από 13 χώρες μεταξύ των οποίων και ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2022, Κάμερον Μαραμενίδης.

Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο πατέρας του Έλληνα ιστιοπλόου που είναι ο προπονητής του και κατασκευαστής Kite στις ΗΠΑ. Το 2018 ο Κάμερον Μαραμενίδης είχε τρέξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας και ως αθλητής των ΗΠΑ είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Από εκεί και πέρα σταμάτησε την ενεργό δράση κι όταν πέρασαν τρία χρόνια -όπως απαιτούν οι διεθνείς κανονισμοί – ζήτησε και πήρε επίσημα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία την ελληνική αθλητική υπηκοότητα.

Δείτε επίσης:  Ολυμπιακός: Υπόκλιση και πίστη Μαρτίνς με Αταλάντα - «Να παλέψουμε και να περάσουμε»

Έτσι έλαβε μέρος στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στο Δρέπανο και πήρε την 1η θέση. Πρόκειται για έναν σπουδαίο ιστιοπλόο που έχει μέλλον στην Formula Kite.

Πηγή

Μοιράσου το...