Ισπανική επιχειρηματική αποστολή για τον τομέα των υποδομών μεταφορών στην Ελλάδα

Οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας στον τομέα των υποδομών μεταφορών συζητήθηκαν στην «Ημερίδα: Υποδομές μεταφορών στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Intercontinental Athenaeum.

Η ημερίδα των Υποδομών Μεταφορών στην Ελλάδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Οικονομικού και Εμπορικού Γραφείου της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα σε συνεργασία με την ICEX Spain Export and Investment, με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ανώτερα στελέχη που εκπροσωπούν 9 ισπανικές εταιρείες ταξίδεψαν στην Αθήνα για να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των έργων μεταφορών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ελλάδα και να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με στόχο την ενίσχυση της διμερούς επιχειρηματικής συνεργασίας και την προσφορά συμπληρωματικών λύσεων σε εταιρείες και τοπικές αρχές.

Δείτε επίσης:  Σενάριο «πτώσης» του Πούτιν με ατύχημα, δηλητηρίαση ή ξαφνική ασθένεια παρουσιάζει το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του πρωινού, εκπρόσωποι των ελληνικών αρχών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έκαναν διάφορες παρουσιάσεις στις ισπανικές και τοπικές εταιρείες που ήταν παρούσες στην εκδήλωση.  Τόσο η μακροοικονομική κατάσταση της χώρας όσο και οι δυνατότητες χρηματοδότησης έργων παρουσιάστηκαν από εκπροσώπους της PIRAEUS BANK, καθώς και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάκαμψης (EBRD). Ενημέρωση για τις προοπτικές του τομέα και τα επερχόμενα έργα μεταφορών στην Ελλάδα έδωσαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του ΟΣΕ και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Στη συνέχεια, οι ισπανικές συμμετέχουσες εταιρείες παρουσίασαν τις εταιρείες τους: ACCIONA CONSTRUCCIÓN, CAF, INDRA, INECO, REVENGA SMART SOLUTIONS, SENER, THALES, TPF GETINSA EUROESTUDIOS και TYPSA.

Δείτε επίσης:  Στο έλεος του «σούπερ» τυφώνα Ράι οι Φιλιππίνες: 12 θάνατοι και 18.000 άνθρωποι σε καταλύματα

Το απόγευμα, η ημέρα ολοκληρώθηκε με έναν γύρο 80 διμερών συναντήσεων (Β2Β) ισπανικών εταιρειών με τοπικές ελληνικές εταιρείες και εκπροσώπους του κλάδου.

Το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα υποστηρίζει ισπανικές εταιρείες και επιχειρηματίες στη διαδικασία προώθησής τους στο εξωτερικό, φροντίζοντας για τις θεσμικές σχέσεις στο οικονομικό και εμπορικό πλαίσιο με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πηγή

Μοιράσου το...