ΙΑΤΑ: Στο 74% του 2019 η παγκόσμια επιβατική κίνηση τον Αύγουστο

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία της επιβατικής κίνησης τον Αύγουστο του 2022, με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) να κάνουν λόγο για αύξηση 67,7% των εσόδων ανά επιβάτη ανά χιλιόμετρο σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021.

Η παγκόσμια επιβατική κίνηση βρέθηκε τον Αύγουστο στο 73,7% των επιπέδων προ κρίσης. Η επιβατική κίνηση στα ταξίδια εσωτερικού παρουσίασε αύξηση 26,5% τον Αύγουστο του 2022 έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2021, φτάνοντας στο 85,4% των επιπέδων του Αυγούστου του 2019, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 115,6%.

Οι αεροπορικές εταιρείες της Ασίας-Ειρηνικού κατέγραψαν τεράστια αύξηση της τάξης του 449,2% στην κίνηση του Αυγούστου σε σύγκριση με πέρυσι. Η χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 167% και ο συντελεστής φορτίου κατά 40% φτάνοντας στο 78%. Ενώ η περιοχή γνώρισε την ισχυρότερη ετήσια ανάπτυξη, οι εναπομένοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Κίνα εξακολουθούν να εμποδίζουν την πλήρη ανάκαμψή της.

Δείτε επίσης:  Aeroflot: Ποιο θα είναι το μέλλον της μεγαλύτερης ρωσικής αεροπορικής εταιρείας;

Η κίνηση των ευρωπαϊκών αερομεταφορέων τον Αύγουστο αυξήθηκε κατά 78,8%. Οι συντελεστές φορτίου βρέθηκαν στο 85,5%, στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο μετά τους αντίστοιχους της Βόρειας Αμερικής (87,2%). Η εσωτερική κυκλοφορία στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 7% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση με την περαιτέρω ανάκαμψη να εμποδίζεται από περιορισμούς στην προσφορά, επισημαίνει η IATA.

«Η καλοκαιρινή περίοδος αιχμής στο βόρειο ημισφαίριο ολοκληρώθηκε με υψηλούς ρυθμούς. Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες οικονομικές αβεβαιότητες, η ταξιδιωτική ζήτηση εξελίσσεται καλά. Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών σε ορισμένους βασικούς ασιατικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, σίγουρα θα επιταχύνει την ανάκαμψη», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της IATA, Willie Walsh.

Δείτε επίσης:  Must προορισμοί: 10 ταξίδια-εμπειρίες ζωής που πρέπει να βάλετε στα μελλοντικά σας πλάνα!

Δείτε επίσης

The post ΙΑΤΑ: Στο 74% του 2019 η παγκόσμια επιβατική κίνηση τον Αύγουστο appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...