Ιάπωνας αστροναύτης στο πλήρωμα της NASA που θα ταξιδέψει στη Σελήνη – Συμφωνία Μπάιντεν με Κισίντα

Σε μία ιστορικής σημασίας συμφωνία κατέληξαν τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα. ΗΠΑ και Ιαπωνία θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους στο Διάστημα, τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας, όσο και σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού. Όπως ανακοινώθηκε από τη NASA, ένας αστροναύτης από την Ιαπωνία θα ξεκινήσει εκπαίδευση και θα συμμετάσχει στην επανδρωμένη αποστολή Gateway στη Σελήνη, στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis και της δημιουργίας ανθρώπινης αποικίας αρχικά στον φυσικό δορυφόρο της Γης και ακολούθως στον Άρη.

«Τα προηγούμενα χρόνια, η συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας δυνάμωσε, βάθυνε και επεκτάθηκε. Θα δουλέψουμε μαζί σε νέες προκλήσεις, που θα αλλάξουν τον κόσμο», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, παρουσιάζοντας το νέο ιαπωνικό όχημα για τη Σελήνη, το οποίο αποτελεί ένα πρότυπο τεχνολογικής ευφυίας. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα εργαστούμε μαζί με την Ιαπωνία στο πρόγραμμα Gateway για την προετοιμασία γύρω από τη Σελήνη και ένας Ιάπωνας αστροναύτης θα κατέβει στην επιφάνεια της Σελήνης, στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis. Είναι ένα σύμβολο, για το πώς οι συνεργασίες μπορούν να μας οδηγήσουν στη Σελήνη και στον Άρη», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δείτε επίσης:  NASA και Boeing θα πραγματοποιήσουν δοκιμαστική αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε αυτό το επίπεδο, αποδεικνύει την ιστορική στροφή στην πολιτική τους, καθώς από την ολική σύγκρουση στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και όσα ακραία τραγικά συνέβησαν την περίοδο εκείνη, με ιστορικές αναφορές στην επίθεση στο Περλ Χάρμπορ και τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, Τόκιο και Ουάσινγκτον πέρασαν στα κοινά σχέδια για την κατάκτηση του Διαστήματος, με στόχο να αλλάξουν εντελώς τη διαδρομή και την κατεύθυνση της ανθρωπότητας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Μοιράσου το...