Η NASA ανακοίνωσε ότι θα εκπονήσει ανεξάρτητη μελέτη για τα UFO

“Τα φαινόμενα αυτά στην ατμόσφαιρα παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο για την εθνική ασφάλεια όσο και για την αεροπορική ασφάλεια”

Τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής που θα αναλάβει να εκπονήσει μελέτη για τα άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAPs) – που δεν μπορούν να αναγνωριστούν επιστημονικά ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η NASA (Εθνική Yπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος).

Η μελέτη θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό των διαθέσιμων δεδομένων, στον καλύτερο τρόπο συλλογής μελλοντικών δεδομένων και στον τρόπο με τον οποίο η NASA μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να προωθήσει την επιστημονική κατανόηση των UAP.

Ο περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων για UAP δυσκολεύει προς το παρόν την εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση τέτοιων γεγονότων επισημαίνει η NASA. Τα φαινόμενα αυτά στην ατμόσφαιρα παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο για την εθνική ασφάλεια όσο και για την αεροπορική ασφάλεια, τονίζεται. 

Δείτε επίσης:  Οι χρήστες την… «κάνουν» από το Twitter και πηγαίνουν στο Mastodon – Τι είναι πάλι αυτό;

Η ανεξάρτητη ομάδα μελέτης του οργανισμού θα έχει επικεφαλής τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκελ, ο οποίος είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Σίμονς στη Νέα Υόρκη και τέως πρόεδρος του τμήματος αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσεϊ. Ο Ντάνιελ Έβανς, βοηθός αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA, θα υπηρετήσει ως υπεύθυνος της NASA για τον συντονισμό της μελέτης.

Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου εννέα μήνες. 

«Σύμφωνα με τις αρχές της NASA για διαφάνεια και επιστημονική ακεραιότητα, αυτή η έκθεση θα κοινοποιηθεί δημόσια», διαβεβαίωσε ο Έβανς. «Όλα τα δεδομένα της NASA είναι διαθέσιμα στο κοινό – λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτήν την υποχρέωση – και τα κάνουμε εύκολα προσβάσιμα σε οποιονδήποτε να τα δει ή να τα μελετήσει». 
 

Δείτε επίσης:  Ανακαλύφθηκε «σιδερένιος», κοντινός, μικρότερος της Γης εξωπλανήτης, με έτος που διαρκεί μόνο 8 ώρες

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Μοιράσου το...