Η παραλία στη Μάνη που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη

Η Μάνη είναι διάσημη για την άγρια ομορφιά της, την πέτρα, τα χρώματα, το τυρκουάζ των νερών, και τους επιβλητικούς πύργους της. Το τοπίο στην ευρύτερη περιοχή είναι επιβλητικό και άγριο και το ίδιο είναι και η παραλίες της Μάνης που χαρακτηρίζονται από τα κρυστάλλινα νερά αλλά και από τους βραχώδεις σχηματισμούς και τις πέτρες, ωστόσο η ομορφιά τους είναι αδιαμφισβήτητη. Η Αλύπα είναι μια από αυτές τις παραλίες με κρυστάλλινα νερά και τα λευκά βότσαλα που εντυπωσιάζει αμέσως κάθε επισκέπτη.

Αλύπα, Μάνη

“Κρυμμένη” ανάμεσα στα επιβλητικά πυργοχώρια αποτελεί το επίνειο της Μάνης. Ένας μικρός κόλπος, περιτριγυρισμένος από πυργίσκους και μια ταβέρνα, η Αλύπα έγινε διάσημη με τα γυρίσματα της ταινίας του Τζον Κασσαβέτη Tempest και αλλά και από γυρίσματα γνωστών διαφημιστικών σποτ.

Δείτε επίσης:  Ποιο ελληνικό νησί έχει καταγράψει ρεκόρ ανόδου στις αεροπορικές αφίξεις
Αλύπα, Μάνη

Λίγο παραπάνω, βρίσκεται το Νύφι. Λέγεται ότι πήρε το όνομά του, επειδή ήταν περιτριγυρισμένο από δέντρα, όπως η νύφη με λουλούδια. Δεσπόζει στην περιοχή αφού ο οικισμός είναι αμφιθεατρικά κτισμένος σε στρατηγική θέση παράλληλα προς τη θάλασσα σε πλαγιά λόφου.

Οι οικισμοί που αποτελούν το Νύφι έχουν διατηρήσει το παραδοσιακό χρώμα τους.

Αλύπα, Μάνη
Αλύπα, Μάνη

Δείτε επίσης

Δείτε επίσης:  Ευρυτανία: Το χωριό που είναι χτισμένο μέσα στο δάσος και έχει την καλύτερη θέα στο Καρπενήσι και το Βελούχι

The post Η παραλία στη Μάνη που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...