Η μεγαλύτερη παραλία της Ελλάδας δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, δεν βρίσκεται σε κάποιο νησί αλλά είναι ένας πραγματικός υδάτινος παράδεισος!

Μπορεί να μην είναι γνωστή στους περισσότερους, ωστόσο, αυτή η παραλία εντυπωσιάζει με την απίστευτη έκτασή της καθώς είναι η μεγαλύτερη παραλία της Ελλάδας! Μάλιστα δεν βρίσκεται σε κάποιο νησί αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα σε ένα μέρος που δεν πάει εύκολα ο νους όταν σκεφτόμαστε παραλίες και διακοπές! Που; Στην Αιτωλοακαρνανία! Πρόκειται για την παραλία Λούρος που η έκτασή της υπολογίζεται σε 16 – 17 χιλιόμετρα!

Παραλία Λούρος

Αν και όχι γνωστή η παραλία μπορεί να χαρακτηριστεί ένας υδάτινος παράδεισος αλλά και ένας ανερχόμενος προορισμός της Στερεάς Ελλάδας, που αποκτά συνεχώς όλο και περισσότερους θαυμαστές! Βρίσκεται νοτιοδυτικά του Νεοχωρίου, είναι αμμώδης παραλία, προστατεύεται από το 1974 από τη Σύμβαση RAMSAR και περιβάλλεται από δάφνες, κέδρους, κρίνα της άμμου και αρμυρίκια, ενώ είναι από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα με αμμοθίνες.

Δείτε επίσης:  Albarracin: Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ισπανίας που θα σας ταξιδέψει στον Μεσαίωνα…

Πλούσια είναι επίσης η πανίδα του βιότοπου που περιλαμβάνει πλήθος πουλιών, όπως πελεκάνους, πελαργούς, αγριόχηνες, καρδερίνες, κοτσύφια και αηδόνια! Εδώ είναι επίσης πιθανό να δείτε άγρια άλογα που ζουν στον υγρότοπο της ευρύτερης περιοχής του Λούρου…

Δείτε την παραλία μέσα από το βίντεο:

Video: Greek Village Life

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

The post Η μεγαλύτερη παραλία της Ελλάδας δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, δεν βρίσκεται σε κάποιο νησί αλλά είναι ένας πραγματικός υδάτινος παράδεισος! appeared first on Travelstyle.

Δείτε επίσης:  Χαμός σε πτήση από την Κύπρο: Αντί για τις αποσκευές τους οι επιβάτες πήραν… κιβώτια με ψάρια!

Source

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email