Η ενθρόνιση του μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής, στη Δημητσάνα, η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία από τον τοποτηρητή της Μητρόπολης, μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο, τον δήμαρχο Γορτυνίας, Ευστάθιο Κούλη, κληρικούς και πιστούς. Επιπλέον, το παρών έδωσαν αρχιερείς, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, τοπικών συλλόγων και φορέων.

Ακολούθως, με πομπή μετέβησαν στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου μητροπολίτη.

Εν συνεχεία, έγιναν οι προσφωνήσεις του τοποτηρητή μητροπολίτη Σπάρτης, των προέδρων Γορτυνίων και Δημητσανιτών, του πρωτοσυγκέλου της Μητρόπολης, αρχιμανδρίτη Ιακώβου Κανάκη, ως εκπροσώπου του Κλήρου, και των μοναστικών αδελφοτήτων.

Δείτε επίσης:  Βρετανία: Θετική στον κορονοϊό η τριπλά εμβολιασμένη υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας

Στον ενθρονιστήριο λόγο του, ο μητροπολίτης Νικηφόρος ανέφερε ότι είναι ευλογημένος από τον Θεό να διακονήσει τον ιστορικό αυτό τόπο και τους κατοίκους του. «Έρχομαι σαν πατέρας όλων σας, να σας αγκαλιάσω και να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά και τον πόνο σας», τόνισε και πρόσθεσε: «Θα σκύψω πάνω στους προβληματισμούς των νέων, με ειλικρίνεια και υπομονή να τους βοηθήσουμε να συνδεθούν με τον Χριστό και την Εκκλησία».

Source

Μοιράσου το...