ΗΠΑ: 80 «απείθαρχους» επιβάτες που έφεραν αναστάτωση σε πτήσεις ανέφερε στο FBI η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανέφερε συνολικά 80 απείθαρχους επιβάτες στο FBI με το ενδεχόμενο να τους ασκηθεί ποινική δίωξη για διατάραξη πτήσεων.

O αριθμός των περιστατικών που προκάλεσαν αναστάτωση σε πτήσεις αυξήθηκε δραστικά το 2021, με αρκετά από αυτά να συνδέονται με την άρνηση τήρησης των μέτρων προστασίας από την COVID-19.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεσμεύτηκε για την τήρηση σκληρής γραμμής και μερικές αεροπορικές εταιρίες και συνδικάτα εργαζομένων ζήτησαν να καταρτιστεί ένας κατάλογος «απαγόρευσης πτήσεων», ο οποίος θα απαγόρευε τις πτήσεις στους επιβάτες, που θα είχαν καταγραφεί να προκαλούν προβλήματα. Η αύξηση των περιστατικών αυτών έχει σχετιστεί με τους περιορισμούς για την πανδημία, που κάποιες φορές προκαλούν εντάσεις στην καμπίνα επιβατών των αεροσκαφών.

Δείτε επίσης:  Οδοιπορικό σε 9 χωριά του Παρνασσού που “συναγωνίζονται σε ομορφιά την Αράχωβα! Τα κρυφά “διαμαντάκια” της Βοιωτίας…

Η FAA, η οποία είχε την προηγούμενη χρονιά αναφέρει 37 επιβάτες στο FBI προκειμένου να εξεταστούν οι περιπτώσεις εμπλοκής τους σε περιστατικά, ανακοίνωσε ότι περίπου 4.600 από τις 6.400 αναφορές για απείθαρχους επιβάτες που έλαβε από την αρχή του 2021 μέχρι την 15η Φεβρουαρίου, σχετίζονται με επιβάτες που δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα προσώπου, όπως απαιτούσαν οι κανονισμοί προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ασκεί διώξεις κατά αριθμού ρεκόρ επιβατών για επεισόδια με τα πληρώματα των αεροσκαφών. Εδώ να θυμίσουμε το πρόσφατο περιστατικό σε πτήση της American Airliines όπου αεροσυνοδός χτύπησε με καφετιέρα απείθαρχο επιβάτη όταν εκείνος προσπαθούσε να μπει στο πιλοτήριο

Δείτε επίσης:  Φονέας: Η παραλία στη Μεσσηνιακή Μάνη με τον μεγάλο βράχο, τη φυσική σκιά τα κρυστάλλινα νερά!

Δείτε επίσης

The post ΗΠΑ: 80 «απείθαρχους» επιβάτες που έφεραν αναστάτωση σε πτήσεις ανέφερε στο FBI η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...