ΗΠΑ: Οι αεροπορικές έτοιμες για τους ταξιδιώτες στις 8 Νοεμβρίου

Οι αεροπορικές εταιρείες είναι έτοιμες να υποδεχθούν από αύριο, Δευτέρα, τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από 33 χώρες, οι οποίοι θα επιτρέπεται πλέον να επιστρέψουν στις ΗΠΑ έπειτα από 18 μήνες που τα σύνορα παρέμεναν κλειστά.

Για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση, οι εταιρείες που συνήθως εξαρτώνται πολύ από τις υπερατλαντικές και υπερειρηνικές συνδέσεις, όπως η AirFrance, η United Airlines και η British Airways, προσθέτουν πτήσεις, επιλέγουν μεγαλύτερα αεροπλάνα, εξασφαλίζουν ότι το προσωπικό θα είναι επαρκές.

Η ανακοίνωση από το Λευκό Οίκο της άρσης των περιορισμών αναμενόταν εδώ και μήνες από οικογένειες που έχουν χωριστεί, επιχειρηματίες ταξιδιώτες που βιάζονται να συναντήσουν πελάτες τους ή απλούς τουρίστες. Λόγω της πανδημίας, η Ουάσινγκτον είχε περιορίσει δραστικά τους επιβάτες από τις χώρες αυτές, μεταξύ των οποίων οι χώρες του χώρου Σένγκεν, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία.

Δείτε επίσης:  Από Αστάνα Νουρ-Σουλτάν, και πάλι Αστάνα: Αλλάζει ξανά όνομα η πρωτεύουσα του Καζακστάν

900% αύξηση στις αναζητήσεις της British Airways

Αμέσως οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων σημείωσαν άλμα. Η British Airways είδε τις αναζητήσεις για πτήσεις προς ορισμένες αμερικανικές πόλεις και για διαμονή σ’ αυτές να αυξάνονται κατά 900% για τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, σε σχέση με τις αναζητήσεις που είχαν γίνει την εβδομάδα πριν από την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στην American Airlines, οι κρατήσεις σημείωσαν την επομένη της ανακοίνωσης άλμα κατά 66% προς το Ηνωμένο Βασίλειο, 40% προς την Ευρώπη και 74% προς τη Βραζιλία.

Οι πτήσεις της 8ης Νοεμβρίου, ημερομηνία του ανοίγματος, έκλεισαν σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Πηγή

Δείτε επίσης:  Μολδαβία: Και η Ελλάδα συμμετείχε στην δωρεά ύψους 695 εκατ. ευρώ
Μοιράσου το...