Ευρωκοινοβούλιο: Έκθεση-ράπισμα κατά της Τουρκίας

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της χώρας μας και εντονότατη αποδοκιμασία για τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, διατυπώνει η ετήσια έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία,που ψηφίζεται την Τρίτη στην Ολομέλεια.

 Η έκθεση επικρίνει την γειτονική χώρα για την κατάσταση στο εσωτερικό αλλά και για την επιθετική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας. Kάνει ειδική μνεία στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και στις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές.

«Η ενισχυμένη συνεργασία και ο διάλογος για ορισμένα ζητήματα συνυπάρχουν με τακτικές συγκρούσεις και οι σχέσεις εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση με γειτονικά κράτη μέλη της ΕΕ, ιδίως με την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία», τόνισε ο εισηγητής της έκθεσης για την Τουρκία, Νάντο Σάντσες Άμορ.

Δείτε επίσης:  Θαλάμους βασανιστηρίων ανακάλυψαν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Χάρκοβο

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι «τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών – μελών της ΕΕ και είναι αντίθετες προς το Διεθνές Δίκαιο». Το σκηνικό επαναλήφθηκε και τη Δευτέρα με υπερπτήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Κίναρο.

Πηγή

Μοιράσου το...