Ερντογάν: Δεν είναι ρεαλιστική μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η προοπτική μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν είναι ρεαλιστική δηλώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας, παράλληλα, πως πρέπει να συζητήσει ο ίδιος με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την κρίση στην περιοχή.

Η Δύση έχει εκφράσει φόβους για το ενδεχόμενο εισβολής στην Ουκρανία δεκάδων χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών που έχουν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα. Η Ρωσία, από την πλευρά της, αρνείται ότι έχει τέτοια σχέδια.

«Δεν θεωρώ ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση γιατί η Ουκρανία δεν είναι μια συνηθισμένη χώρα. Η Ουκρανία είναι μια ισχυρή χώρα», σημείωσε επί του ζητήματος αυτού ο Τούρκος πρόεδρος, χθες, Δευτέρα, μιλώντας σε δημοσιογράφου, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αλβανία.

Δείτε επίσης:  Τα εγκεκριμένα εμβόλια mRNA παρέχουν πρώιμη, σημαντική προστασία – Τι δείχνει Αμερικανική έρευνα

«Για να κάνει η Ρωσία αυτό το βήμα, θα έπρεπε να αναθεωρήσει την κατάσταση σε όλο τον κόσμο και τη δική της», είπε και πρόσθεσε πως η περιοχή δεν μπορεί να δεχθεί ένα νέο πόλεμο – μια τέτοια κίνηση «δεν θα είναι σωστή».

«Βέβαια, πρέπει να θέσουμε αυτά τα θέματα στο τραπέζι με τον κ. Πούτιν και να τα συζητήσουμε», επεσήμανε.

ΠΟΥΤΙΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η Άγκυρα σε ρόλο μεσολαβητή;

Όπως παρατηρεί το Reuters, η Τουρκία, χώρα -μέλος του ΝΑΤΟ, έχει καλές σχέσεις τόσο με το Κίεβο όσο και με τη Μόσχα, αλλά εναντιώνεται στη ρωσική πολιτική στη Συρία και στη Λιβύη, καθώς και στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας το 2014.

Δείτε επίσης:  Καζακστάν: Πάνω από 4.400 συλλήψεις και 40 νεκροί στη διάρκεια των συγκρούσεων

Ενώ σφυρηλατεί τη συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της άμυνας και της ενέργειας, η Άγκυρα έχει πουλήσει επίσης εξελιγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στην Ουκρανία, προκαλώντας την οργή της Μόσχας.

Τον Νοέμβριο, εξάλλου, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει στην κρίση, μια προσφορά που καλωσόρισε το Κίεβο αλλά απέρριψε η Μόσχα, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ. Η Άγκυρα έχει πει, επίσης, πως οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν θα είναι λύση σε αυτό το θέμα.

Πηγή

Μοιράσου το...