Εισβολή στην Ουκρανία: Η γραβάτα του Πούτιν φουντώνει τις φήμες πως είχε προαποφασίσει την κήρυξη του πολέμου

Δυο διαφορετικά τηλεοπτικά μηνύματα με το ίδιο ντύσιμο πραγματοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο πρώτο διάγγελμα του, ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε στο πως αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ και ουσιαστικά αρχίζει σιγά – σιγά να… χτυπάει τα τύμπανα του πολέμου. Στο δεύτερο μήνυμα του, σχεδόν τρεις ημέρες μετά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοινώνει την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης.

Και στα δυο τηλεοπτικά του μηνύματα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φοράει την ίδια μπορντώ γραβάτα και το γενικότερο ντύσιμο του είναι σχεδόν ίδιο.

Η ομοιότητα αυτή στο ντύσιμο του πυροδότησε ανησυχίες ότι ο Πούτιν παραπλάνησε ηγέτες της Δύση που προσπάθησαν να τον παρακαλέσουν για την εύρεση διπλωματικής λύσης ώστε να αποφευχθεί η εισβολή στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης:  Κίεβο: Σχεδόν 20.000 ξένοι εθελοντές θέλουν να πολεμήσουν στο πλευρό των Ουκρανών

Οι φήμες πως το δεύτερο μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο το οποίο είχε καταγραφεί, τρεις μέρες πριν, όταν και ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, φούντωσε τις φήμες πως ο Ρώσος πρόεδρος είχε προαποφασίσει την εισβολή στην Ουκρανία.

Μάλιστα, η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta διαπίστωσε ότι τα metadata (μεταδεδομένα) από το μαγνητοσκοπημένο υλικό που ανέβηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου δημιουργήθηκαν στις 7 το απόγευμα της 21ης ​​Φεβρουαρίου, σχεδόν τρεις ημέρες πριν ο Πούτιν ανακοινώσει την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης σήμερα το πρωί (24/2).

Δείτε επίσης:  Στα σκαριά τετ-α-τετ Μπάιντεν-Ερντογάν

Πηγή

Μοιράσου το...