«Γκρεμίζεται» ο Ερντογάν: Το 44,3% απάντησε «σίγουρα δεν θα τον ψηφίσω»

Νέο δημοσκοπικό χαστούκι για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βλέπει την παντοκρατορία του στην Τουρκία να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Τι έδειξε η τελευταία μεγάλη έρευνα για τον σουλτάνο που «τρέμει» στην οριστική κατάρρευση.

Ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή η «αυτοκρατορία», που είχε στο μυαλό του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα κατέρρεε. Διαχρονικά η Τουρκία προσδιορίζεται άλλωστε ως «ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια», όμως, ειδικότερα στα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης του σουλτάνου η γειτονική χώρα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό.

Οι κοινωνικές ανισότητες, η οικονομική εξαθλίωση και η καταπίεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών έχουν οδηγήσει τους πολίτες της Τουρκίας στο απροχώρητο. Τόσο που για πρώτη φορά σε δημοσκοπήσεις να εκφράζεται τόσο ξεκάθαρα η αντίθεση προς τη διακυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε επίσης:  Φον ντερ Λάιεν: Η άρση της πατέντας για τα εμβόλια δεν θα επιλύσει βραχυπρόθεσμα το πρόβλημα

Στην τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε ανάμεσα σε 20.000 πολίτες η Objektif Research, τα ευρήματα ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικά για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το κυριότερο όλων ήταν το «χαστούκι» που δέχθηκε ο σουλτάνος αναφορικά με την πρόθεση ψήφου. Όπως ανακοίνωσε ο Κεμάλ Οζκιράζ, πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurasia Research, όλοι οι δείκτες που αφορούν τη διακυβέρνηση του Τούρκου προέδρου δείχνουν πλέον την αντίθεση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, η πιο καίρια ερώτηση ήταν «εάν ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρεία, θα τον ψηφίσετε;». Το 44,3% απάντησε «όχι, σίγουρα δεν θα τον ψηφίσω» σε ένα ποσοστό απόρριψης του σουλτάνου που εμφανίζεται ίσως και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, ενώ μόλις το 28,5% απάντησε πως θα ψήφιζε σίγουρα τον νυν πρόεδρο της χώρας…

Δείτε επίσης:  Λευκός Οίκος: Ιρανοί βρέθηκαν στην Κριμαία και βοήθησαν τους Ρώσους

Ο πίνακας που δείχνει την αποδοκιμασία των Τούρκων πολιτών στον Ερντογάνobjektif research

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συντασσόμαστε με την Επιτροπή – Αισιόδοξος για ανάκαμψη μετά την πανδημία

Source

Μοιράσου το...