Γιατί έρχονται ελλείψεις στα προϊόντα (και) της Apple

Η Apple προειδοποίησε για πιθανές ελλείψεις προϊόντων αργότερα μέσα στο έτος, καθώς συνεχίζεται η κρίση της έλλειψης τσιπ υπολογιστή λόγω της πανδημίας.

Βιομηχανίες ανά τον κόσμο καταβάλλουν προσπάθειες να καλύψουν την αύξηση της ζήτησης για προϊόντα όπως αυτοκίνητα, gadgets και smartphones.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, είπε ότι προβλήματα προμηθευτικής φύσης θα μπορούσαν να επηρεάσουν προϊόντα με το δικό της τσιπ Μ1, που περιλαμβάνoυν το νέο iPad Pro και το iMac 2021.

H έλλειψη αυτή θα μπορούσε να απειλήσει τα κέρδη της Apple, τα οποία, όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, είχαν αύξηση 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Δείτε επίσης:  Φιλιππίνες: «Βρυχάται» το ηφαίστειο Τάαλ - Οι αρχές αυξάνουν το επίπεδο συναγερμού

«Οι ελλείψεις επηρεάζουν πρωτευόντως το iPad και το Mac. Διαχειριζόμαστε καλά τη ζήτησή μας- αλλά τι κάνουν οι άλλοι, δεν ξέρω. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αυτό μπορώ να σας το πω».

Όσον αφορά στο πότε εκτιμάται πως θα τελειώσουν οι ελλείψεις, πρόσθεσε πως θα είναι «πολύ πολύ δύσκολο»να προβλεφθεί πότε θα γίνει κάτι τέτοιο.

Το υψηλό κόστος των εγκαταστάσεων παραγωγής τσιπ σημαίνει πως λειτουργούν σχεδόν στο έπακρο των δυνατοτήτων τους, οπότε και θα χρειαστεί χρόνος για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, πέρα από την επίδραση της πανδημίας, οι ρίζες των προβλημάτων εντοπίζονται στο 2018 και την έναρξη του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Δείτε επίσης:  Στρατηγός ΜακΚένζι: Ο ηγέτης του ΙΚ είχε την ευκαιρία να παραδοθεί, αλλά προτίμησε να ανατιναχθεί

Γενικότερα μιλώντας, η Apple έχει δει τις πωλήσεις των κινητών, εφαρμογών και συσκευών της να αυξάνονται κατά την πανδημία, καθώς οι καταναλωτές περνούν περισσότερο χρόνο δουλεύοντας, κάνοντας αγορές και αναζητώντας ψυχαγωγία online.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αιτωλοακαρνανία:«Πάρε με να ξανά είμαστε μαζί» – Συγκλονίζει ο άνδρας της 30χρονης εγκύου που πέθανε

Source

Μοιράσου το...