Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ δεν θα παραστεί στην COP27 στην Αίγυπτο

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή COP27 που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε την Πέμπτη το γραφείο του.

Στη θέση του θα στείλει υψηλόβαθμους υπουργούς της κυβέρνησής του, ώστε ο ίδιος να επικεντρωθεί στα εσωτερικά ζητήματα και τον προϋπολογισμό.

Ο Σούνακ ανέλαβε την πρωθυπουργία την Δευτέρα και ανέβαλε την ανακοίνωση του δημοσιονομικού προγράμματός του για τις 17 Νοεμβρίου. Στόχος του είναι να αντιμετωπίσει την κρίση του κόστους διαβίωσης και να αποκαταστήσει τη διεθνή οικονομική αξιοπιστία του Λονδίνου που κλυδωνίστηκε κατά το σύντομο πέρασμα της Λιζ Τρας από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Δείτε επίσης:  Αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη: Ποιες περιοχές περνούν στο «πορτοκαλί» - Τι συμβαίνει με Μύκονο

Η Τρας σκόπευε να πάει στο Σαρμ ελ Σέιχ αλλά την Πέμπτη ένας εκπρόσωπος του Σούνακ είπε ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν σχεδιάζει να παραστεί στην COP27 «λόγω άλλων, πιεστικών εσωτερικών ζητημάτων». Διαβεβαίωσε όμως ότι η Βρετανία, που φιλοξένησε πέρσι την COP26 στη Γλασκώβη, στηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της φύσης.

«Η Βρετανία θα εκπροσωπηθεί από άλλους υψηλόβαθμους υπουργούς καθώς και από τον πρόεδρο της COP Αλόκ Σάρμα», πρόσθεσε.

Στους ηγέτες με τους οποίους μίλησε μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων του ο Σούνακ είπε πάντως ότι σκοπεύει να παραστεί στη σύνοδο της G20 στην Ινδονησία, στα μέσα Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης:  Ηλιόπουλος: Πώς έπεισε ο Τούρκος αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας του ψευδοκράτους τον κ. Γεωργιάδη;

Source

Μοιράσου το...