Ανακαλύφθηκε Σούπερ-Γη σε απόσταση 36,5 ετών φωτός από τον πλανήτη μας

Ο Ross 508b είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τη Γη και βρίσκεται σε ηλιακό σύστημα ενός «κόκκινου νάνου» – Το έτος του, δηλαδή μία ολοκληρωμένη τροχιά γύρω από το άστρο, διαρκεί 10,75 ημέρες

Μία νέα Σούπερ-Γη, τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τον πλανήτη μας, ανακάλυψαν οι επιστήμονες, συλλέγοντας πολύτιμα στοιχεία, τα οποία θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις της ανθρωπότητας για το Διάστημα και τα άλλα ηλιακά συστήματα.

Ο πλανήτης Ross 508b βρίσκεται σε απόσταση 36,5 ετών φωτός και περιστρέφεται γύρω από έναν «κόκκινο νάνο». Η διάρκεια μίας ολοκληρωμένης τροχιάς γύρω από το άστρο του συστήματος, είναι μόλις 10,75 ημέρες, σε αντίθεση με τον ετήσιο κύκλο της Γης, ο οποίος διαρκεία σχεδόν 365 ημέρες.

Δείτε επίσης:  Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέστρεψαν τη γήρανση σε ποντίκια και θέλουν να κάνουν το ίδιο σε ανθρώπους

Παρά το γεγονός ότι στη ζώνη που βρίσκεται η Σούπερ Γη δεν είναι ούτε πολύ καυτή, ούτε πολύ κρύα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι συνθήκες στον πλανητη δεν προσφέρονται για την ανάπτυξη ζωής, τουλάχιστον στη μορφή που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Το στοιχείο που έχει εντυπωσιάσει τους επιστήμονες είναι το εξής: Ο Ross 508b, παρ’ ότι παρουσιάζει εντελώς διαφορετικές συνθήκες σε σύγκριση με τη Γη, φαίνεται να είναι στο σύνολό του περισότερο βραχώδης και λιγότερο αέριος. Με άλλα λόγια, μοιάζει πολύ με τη Γη, γεγονός που θα πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω από τις ομάδες που έχουν αναλάβει τη μελέτη του και ειδικότερα την ομάδα του National Astronomical Observatory of Japan’s Subaru Telescope στη Χαβάη.

Δείτε επίσης:  Ανακαλύφθηκαν δύο νέοι βραχώδεις εξωπλανήτες - Ο ένας πιθανώς φιλόξενος για ζωή

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Μοιράσου το...