Έρχεται η μπαταρία που θα φορτίζει σε 5 λεπτά

Ισραηλινή εταιρεία ισχυρίζεται πως ανέπτυξε μπαταρίες που φορτίζουν σε μόλις 5 λεπτά, παρέχοντας 160 χλμ. αυτονομίας.

Ένα από τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι πολέμιοι της ηλεκτροκίνησης είναι η υψηλή τιμή των μοντέλων, αλλά και το «φτωχό» δίκτυο φορτιστών. Ενστάσεις, βέβαια, έχουν και όσον αφορά την παρεχόμενη αυτονομία, όπως και για τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισης των μπαταριών.

Τη λύση για το τελευταίο ισχυρίζεται πως έχει η ισραηλινή εταιρεία StoreDot, η οποία απολαμβάνει την υποστήριξη της Daimler, αλλά και των εταιρειών-κολοσσών στα πεδία της κατασκευής μπαταριών και του πετρελαίου, Samsung SDI και BP, αντίστοιχα.

Η εταιρεία StoreDot ισχυρίζεται πως κατάφερε να εξελίξει μια μπαταρία που μπορεί να φορτίσει μέσα σε μόλις 5 λεπτά, παρέχοντας 160 χλμ. αυτονομίας. Σύμμαχος της είναι και η κινεζική EVE Energy, με τους δύο εταίρους να έχουν κατασκευάσει ήδη 1.000 μπαταρίες.

Δείτε επίσης:  H Volvo στο Mobility 2021

Όπως υποστηρίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της StoreDot, Doron Myersdorf, η εν λόγω ταχύτητα φόρτισης επιτεύχθηκε μέσω της αντικατάστασης του γραφίτη από την άνοδο των μπαταριών με πυρίτιο. H StoreDot, παράλληλα, μείωσε την χωρητικότητα των μπαταριών έως και 15%, δίνοντας έμφαση στον χρόνο φόρτισης.

Προκειμένου, μάλιστα, γίνει η τοποθέτηση των συγκεκριμένων μπαταριών στα αυτοκίνητα, προηγήθηκαν κάποιες διεξοδικές δοκιμές σε smartphones, drones και ηλεκτρικά scooters.

Οι μπαταρίες αναπτύσσονται σε ένα εργαστήριο που εξοπλίζεται με μεγάλα γυάλινα κουτιά, σφραγισμένα έτσι ώστε να διατηρείται το οξυγόνο έξω.

Στον αντίποδα, οι τεχνικοί της εταιρείας ξεκαθαρίζουν πως για την επίτευξη ταχείας φόρτισης κρίνεται απαραίτητη και η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών φόρτισης. «Ο χρόνος φόρτισης των 5 λεπτών είναι εφικτός μόνο σε ταχυφορτιστές» αναφέρουν χαρακτηριστικά κάποια στελέχη της StoreDot.

Δείτε επίσης:  Η Mitsubishi δημοπρατεί 14 σημαντικά αυτοκίνητα της ιστορίας της

Σύμφωνα, τέλος, με την εταιρεία, οι μπαταρίες της θα μπορούν να ενσωματωθούν στα αυτοκίνητα από το 2025.

Διαβάστε επίσης:
Αυτό είναι το «ηλεκτρικό μέλλον» της BMW
Eξηλεκτρισμός του στόλου οχημάτων στα νησιά!
Πρωταθλητές τα ηλεκτρικά ποδήλατα!

 

 

The post Έρχεται η μπαταρία που θα φορτίζει σε 5 λεπτά appeared first on NewsAuto.gr.

Μοιράσου το...