Ένας παράδεισος μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα για μια υπέροχη φθινοπωρινή εκδρομή

Το φθινόπωρο είναι εδώ και η ταξιδιωτική μας πυξίδα αναζητά πλέον ανάλογους προορισμούς για τα Σαββατοκύριακα… και τι καλύτερο από το να πάρετε την παρέα σας και να κατευθυνθείτε προς την όμορφη Πελοπόννησο!

Και συγκεκριμένα σε ένα χωριό κοντά την Αθήνα που μπορεί να μην είναι ανάμεσα στα “διάσημα” της Πελοποννήσου αλλά έχει μπει με τον καιρό ανάμεσα στους προορισμούς της Ορεινής Πελοποννήσου και είναι ιδανικό για ένα mini city break!

Η Ζαρούχλα, είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές της ορεινής Πελοποννήσου, “πνιγμένη” στο πράσινο και “κρυμμένη” μέσα σε καστανιές και έλατα.

Ζαρούχλα

Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο που ξεπερνά τα χίλια μέτρα, στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων, κοντά στα όρια με τον νομό Κορινθίας, και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας ενώ παράλληλα βρίσκεται σχετικά κοντά στην Αθήνα, αφού απέχει 180 χιλιόμετρα, περίπου δηλαδή οδικώς 2,5 ώρες.

Δείτε επίσης:  Σαν σήμερα πριν 34 χρόνια: Το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου με 500 επιβάτες έξω από το λιμάνι του Πειραιά

Οι ρίζες του χωριού φτάνουν πολλούς αιώνες πίσω, αν και είναι άγνωστο το πότε ξεκίνησε ο οικισμός. Οι δύο ναοί που βρίσκονται κοντά στο χωριό, ένας του 12ου κι ένας του 13ου αιώνα, είναι οι μάρτυρες της ύπαρξης του χωριού επί Φραγκοκρατίας.

Ζαρούχλα

Τα πέτρινα σπίτια του οικισμού αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της περιοχής ενώ εντυπωσιακά είναι τα πυργόσπιτα της Ζαρούχλας. Ορισμένα συντηρημένα, να συνδέουν το παρόν με το παρελθόν και να διηγούνται την ιστορία του τόπου. Άλλα, παρατημένα, αποτυπώνουν το αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν επίσης βυζαντινοί ναοί αλλά και εκκλησίες με βυζαντινές τοιχογραφίες.

Με αφετηρία την όμορφη Ζαρούχλα, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει και να απολαύσει την ευρύτερη περιοχή. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στη λίμνη Τσιβλού αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, αν βρεθείτε τον χειμώνα.

Δείτε επίσης:  Qantas: Προσλαμβάνει προσωπικό και μειώνει τις πτήσεις της
Λίμνη Τσιβλού
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δείτε το όμορφο βίντεο από την ευρύτερη περιοχή:

Δείτε επίσης

The post Ένας παράδεισος μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα για μια υπέροχη φθινοπωρινή εκδρομή appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...