Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια

«Μάρτης, γδάρτης» λέει ο λαός και δεν έχει άδικο, αφού ακόμα μια φορά ο Μάρτιος με την αρχή του ακόμα από αύριο επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό. Ο καιρός χαλάει κι άλλο από αύριο, Τρίτη (01.03.2022) και η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η επιδείνωση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη και θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε την κακοκαιρία “Bianca” έχει ήδη κινηθεί βορειοανατολικά και τα φαινόμενα τη Δευτέρα (28-02-2022) παρουσιάζουν πρόσκαιρη ύφεση. Από την Τρίτη (01-03-2022) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα
κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης).

Δείτε επίσης:  Πήλιο: 1+1 value for money παραδοσιακοί ξενώνες 4 αστέρων με βαθμολογία πάνω από 9 – Από τον Τάσο Δούση

Πιο αναλυτικά:

Α. Τρίτη 01-03-2022

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Β. Τετάρτη 02-03-2022

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, το νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ημιορεινά της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.

Δείτε επίσης:  CEO Ryanair: «Η εποχή του εισιτηρίου των 10 ευρώ έχει τελειώσει»

Δείτε επίσης

The post Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...