Άλλος ένας Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Αλλος ένας  Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε σε μάχες στην Ουκρανία. Πρόκειται για τον υποστράτηγο Βλαντιμίρ Φρόλοφ, αναπληρωτή διοικητή της Όγδοης Στρατιάς, που  κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στην Αγία Πετρούπολη το Σάββατο, όπως μετέδωσαν ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Στην νεκρώσιμη τελετή συμμετείχε ο κυβερνήτης της πόλης Αλεξάντερ Μπεγλόφ, ο οποίος στον επικήδειο που εκφώνησε  αποκάλεσε τον Φρόλοφ «πραγματικό ήρωα».

Ο στρατηγός είχε έναν «γενναίο θάνατο σε μάχη με Ουκρανούς εθνικιστές. Έδωσε τη ζωή του για να μην ακούνε πλέον εκρήξεις βομβών τα παιδιά, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι στο Ντονμπάς», είπε ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης ,σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Komsomolskaya Pravda.

Δείτε επίσης:  «Ένα πνεύμα με έφερε πίσω στη ζωή από μία σκουληκότρυπα» – Γιατρός λέει ότι πέθανε και ξαναζωντάνεψε μετά από 7 μέρες σε κώμα

Δεν έγινε γνωστό υπό ποιες συνθήκες πέθανε ο Φρόλοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η πρώτη κηδεία ενός τόσο υψηλόβαθμου στρατιωτικού στην Αγία Πετρούπολη από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, η 8η Στρατιά βρισκόταν στην περιφέρεια Ροστόφ στη νότια Ρωσία.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τώρα ότι συνολικά οκτώ Ρώσοι στρατηγοί έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου. Μέχρι στιγμής, η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει μόνο τον θάνατο του υποδιοικητή της 41ης Στρατιάς, Αντρέι Σουχοβέτσκι.

naftemporiki.gr

Πηγή

Μοιράσου το...