Ώρες δουλειάς: Ο αριθμός που αυξάνει τον κίνδυνο υπερκατανάλωσης αλκοόλ
Οι άνθρωποι που εργάζονται πολλές ώρες τείνουν να πίνουν περισσότερο αλκοόλ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν 49 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα, πίνουν κατά μέσο όρο ένα παραπάνω ποτήρι κρασί ή μπύρα, συγκριτικά με εκείνους που εργάζονται το τυπικό ωράριο 9-5.
Οι ειδικοί λένε ότι οι εργασιομανείς καταφεύγουν στο αλκοόλ για να «επιβραβεύσουν» τον εαυτό τους και να χαλαρώσουν μετά από μια μακρά, αγχωτική εβδομάδα.
Προειδοποιούν επίσης ότι η κρίση του κόστους ζωής αναγκάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους να κάνουν υπερωρίες ή να βρίσκουν μια δεύτερη δουλειά, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατανάλωση αλκοόλ.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr