Σουηδία: Τρεις οι πτήσεις drones χωρίς άδεια πάνω από πυρηνικά εργοστάσια

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Σουηδίας ανέλαβε την έρευνα σχετικά τις πτήσεις, χωρίς άδεια, μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τρία πυρηνικά εργοστάσια της χώρας την Παρασκευή, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση, που εκδόθηκε σήμερα.

Η αστυνομία στη Σουηδία ανέπτυξε περιπολίες και ελικόπτερα στην πυρηνική μονάδα στο Φόρσμαρκ, προκειμένου να καταδιώξει ένα drone που εθεάθη να πετάει πάνω από το εργοστάσιο την Παρασκευή, όμως δεν κατάφερε να προλάβει το μη επανδρωμένο όχημα.

Η αστυνομία ανέφερε πως το drone ήταν μεγάλο σε μέγεθος και μπορούσε να πετάξει παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στη μονάδα Φόρσμαρκ.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Ασφαλείας έκανε σήμερα γνωστό ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη εθεάθησαν, επίσης, σε άλλα δύο πυρηνικά εργοστάσια, στο Όσκαρσαμν και το Ρίνγκχαλ. Περίπου το 30% της συνολικής παραγωγής ενέργειας της Σουηδίας καλύπτεται από τις τρεις αυτές μονάδες.

Δείτε επίσης:  Ουκρανία: Πάνω από 1.000 ρωσικοί πύραυλοι στο ηλεκτρικό δίκτυο

Τα περιστατικά έλαβαν χώρα μία ημέρααφότου ο σουηδικός στρατός ξεκίνησε περιπολίες στη μεγαλύτερη πόλη της νήσου Γκότλαντ, στη Βαλτική, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας και μιας πρόσφατης ανάπτυξης ενός ρωσικού αποβατικού σκάφους στη Βαλτική.

«Σε γενικές γραμμές, οι απειλές ασφαλείας εναντίον της Σουηδίας έχουν αυξηθεί με μια ευρύτερη και βαθύτερη απειλή στον τομέα των πληροφοριών και μια πιο περίπλοκη εικόνα απειλών», επισημαίνει η Υπηρεσία Ασφαλείας σε μια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή

Μοιράσου το...