Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα και «λουκέτα» σε επιχειρήσεις για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΠΕ Δράμας, πραγματοποίησε το χθες ελέγχους σε επιχειρήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Δράμας με αντικείμενο την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στον Δήμο Θεσσαλονίκης το κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους σε συνολικά οκτώ επιχειρήσεις (καταστήματα εστίασης, καφέ-μπαρ-κλαμπ) και επιβλήθηκαν τέσσερα διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 15.600 ευρώ και σαράντα πέντε ημέρες αναστολή λειτουργίας.

Ειδικότερα, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για μη τήρηση των αποστάσεων και μη ύπαρξη αλκοολούχου διαλύματος σε τραπεζοκαθίσματα, που διατηρούσε σε εξωτερικό υπαίθριο χώρο καθώς και 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε 15ημερη αναστολή λειτουργίας. Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15ημερη αναστολή λειτουργίας διότι εξυπηρετούσε σε εσωτερικό χώρο πελάτη που δεν διέθετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Στον πελάτη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000€ και 15ημερη αναστολή λειτουργίας.

Δείτε επίσης:  Πέθανε βρέφος 37 ημερών που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Παίδων – Πρόκειται για το νεότερο θύμα της πανδημίας στην Ελλάδα

Στον Δήμο Δράμας το κλιμάκιο διενήργησε έλεγχο σε πέντε (5) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μία ιδιωτική Επιχείρηση (ΟΠΑΠ) και επιβλήθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 5.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας. Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15ημερη αναστολή λειτουργίας διότι εξυπηρετούσε σε εσωτερικό χώρο (χρήση χώρου ως υπαίθριου με μία πλευρά ανοιχτή), πελάτες που δεν διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά rapid test.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο

Τρίκαλα: Αποκαλύψεις για την ασέλγεια της 4χρονης από τον αστυνομικό – Η κατάθεση σοκ της μητέρας

Δείτε επίσης:  MasterChef: Ο ερωτικός μετανάστης που ήρθε από το Μιλάνο ξετρέλανε τους κριτές

e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ: Ποιοι πάνε ταμείο την επόμενη εβδομάδα – Όλες οι καταβολές

Source

Μοιράσου το...